Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podviedli ma a neviem čo mám robiť

Dobrý deň, mám jeden veľký problém a neviem ako ho riešiť. Jedného dňa mi na instagram napísal neznámi chalan či si môže na moju adresu objednať balík lebo chce prekvapiť frajerku. Povedal že ak ho neotvorím a donesiem mu ho na miesto ktoré sme potom určili tak mi dá 50€. Ja som súhlasil a tak som mu dal moje meno, adresu a dokonca aj fotku občianskeho preukazu, viem som hlúpi no veril som mu. Asi po týždni došiel veľký balík a tak som mu napísal že to prišlo a on že to mám doniesť pred nákupné centrum Eurovea v Bratislave. Tak som tam prišiel aj s balíkom a čakal som, po chvíli prišiel chalan že či mám ten balík pre jeho kamaráta, vraj nestihol prísť a tak poslal jeho. Balík som mu teda dal a on mi dal aj tie peniaze, nie všetky ale 35€ čož by mi až tak nevadilo. Po príchode domov mi chalan napísal len že ďakuje a že je to v pohode. Problém nastal keď mi napísal chalan ktorý ten balík posielal že som mu to vraj nezaplatil. Napísal som mu že ja som bol v podstate len niečo ako kuriér no jeho to nezaujíma a chce buď naspäť obsah toho balíka čož boli topánky yeezy 3 pary v hodnote 1250 alebo tú sumu. Ja som mu napísal že nemám ani jedno a znovu som mu vysvetli že ja som bol len ten v podstate kuriér. Jeho to ale nezaujímalo lebo to posielal na moje meno a moju adresu. Má vraj aj fotku môjho občianskeho ktorú mu určite poslal ten chalan ktorý ma toto celé na svedomí. Ten chalan ktorý ten balík posielal odomňa pýta topánky ktoré nemám alebo sumu ktorú si nemôžem dovoliť. Snažil som sa napísať tomu chalanovi ktorý to celé vybavoval, ten čo ma vlastne podviedol ale on len že mu nemám odpisovať a že je to klamár.
Nakoniec som zistil že to bolo tak že chalan ktorý to objednával, ten podvodnik to zaplatil prevodom a neviem ako je to možné ale po tom ako som to prevzal platbu stornoval. Takže ten jeden chalan okradol druhého o topánky a celé to našli takto na mňa.Teraz som zistil že je na mňa podané trestne oznámenie za to že som údajne ukradol tie topánky a neviem čo mám robiť. Chalan ktorý to vybavoval ten podvodnik si samozrejme zmazal instagram. Neviem či mi to moc pomôže ale stihol som si pofotiť celu konverzáciu s ním ešte pred tým ako si instagram zmazal. Budem rad za každú radu. To že som hlúpi že som mu dal takto ľahko moje osobne údaje to už viem ale on bol v konverzácii naozaj presvedčivý a ja som mu uveril. Teraz sa len bojím čo ďalej. Ak by ste niečomu nerozumeli lebo som to napísal zložito tak sa kľudne spýtajte, za každú radu budem vďačný

Předmět Autor Datum
Vezmi veškeré podklady a jdi to nahlásit policii. To je základ. Tedy pokud mluvíš pravdu. A tam se m…
tojezdenek 23.01.2018 07:07
tojezdenek
nesedí mi v tom popisu tato věta (část) ...neviem ako je to možné ale po tom ako som to prevzal plat…
kozakl 23.01.2018 07:41
kozakl
Je to divné. Tipnul bych si, že ztráta tazatele bude nakonec 1250-35=1215 euro (plus soudní výlohy)…
L-Core 23.01.2018 08:00
L-Core
Mě zajímá, jak se ten druhej borec (ten, co převzal balík) dozvěděl, kdy a kdy a od koho má balík př…
Prasak 23.01.2018 11:30
Prasak
oni boli kamaráti lebo vraj ten s ktorím som bol dohodnutý nestíhal príť a tak poslal jeho
Lukáš123456 23.01.2018 15:51
Lukáš123456
zistiť sa to dá v banke,že platba bola stornovaná a stornovať platbu sa dá do určitého termínu od us…
audax 23.01.2018 11:38
audax
zisti som to od toho chalana ktrý tie topánky posielal, písal mi a poslal mi screen ako mu došli pen…
Lukáš123456 23.01.2018 15:49
Lukáš123456
Tak jestli máš ten screen o platbě,tak tam jsou i čísla účtů plátce i příjemce a podle toho je polic…
Karel04 23.01.2018 16:48
Karel04
Trestní oznámení může podat každej. Zda byla naplněna podstata trestného činu, zjistí policie. A vůb…
Prasak 23.01.2018 19:50
Prasak
A to jsi dopadl zatím dobře,vydělal sis 35 euro a neproděláš možná nic.Horší to má tenhle důchodce,t…
Karel04 24.01.2018 07:46
Karel04
Vidím to podobně jako L-Core: oba byli domluveni a hodili to na Tebe. Ber to jako školení do budoucí…
Machr55 23.01.2018 09:47
Machr55
Já bych nic neplatil. A počkal bych, až to rozmotá soud. A věř tomu, že tam to nedojde, v tom balíku…
Prasak 23.01.2018 11:32
Prasak
Jak už bylo zmíněno, ti dva jsou určitě domluvení, nebo je to jedna osoba. Já bych napsal tomu odes…
MulishA 23.01.2018 10:03
MulishA
Ešte-že balík neobsahoval starodávnu sošku slávneho Chi-či-ljung-ping-pong z dynastie kung-pao z tre…
Ahasver Chamachir 23.01.2018 11:55
Ahasver Chamachir
"stačilo, že bol v minulosti 2x trestaný za iné skutky, pritom ani nebol chudák v podmienke." Vylož… poslední
Araneus84 24.01.2018 13:04
Araneus84

Je to divné.

Tipnul bych si, že ztráta tazatele bude nakonec 1250-35=1215 euro (plus soudní výlohy)
Tipnul bych si, že prodávající a ten kupující budou možná smluveni. A tazatel nemá v ruce nic, čím by dokázal, že to neobjednával on, že si zásilku nenechal. Nějakých screenshorů z instagramu ve fotošopu vyrobí kdokoliv kdykoliv stohy.

Dvanáctset euro je sice docela pálka, ale pokud znamená kvalitní proškolení tazatele, v budoucnu mu zachrání mnohem více, až mu začnou chodit nabídky na finanční transfery v dopisech s poštovními známkami Nigeru.

Na tu policii každopádně zajít, v úspěch nevěřím.

zistiť sa to dá v banke,že platba bola stornovaná a stornovať platbu sa dá do určitého termínu od uskutočnenia transakcie/ten už si momentálne z hlavy nepamätám/,takže o tom,že transakcia bola stornovaná sa dozvie z banky aj protistrana,ktorá mala platbu obdržať.......takýmto spôsobom sa v podstate dá krásne urobiť podvod podobný ako tu bol popísaný,nájde sa prostredník,na ktorého adresu a údaje sa balík pošle,platba sa uskutoční,doklad o platbe sa pošle tomu,kto tovar posiela,medzitým sa platba stornuje ale adresát už medzitým tovar dostane a jedinými blbcami v celej situácii zostanú odosielatel tovaru a ten,kto sa dal nachytať do úlohy prostredníka,alebo len ten prostredník,ked odosielatel a koncový prijímatel spolupracujú a začnú vymáhať po prostredníkovi vzniknutú škodu-cenu tovaru......

zisti som to od toho chalana ktrý tie topánky posielal, písal mi a poslal mi screen ako mu došli penize a potom ako to bolo zrušené, a písal mi to aj ten chalan čo ma podviedol, on tvrdí že tie topánky boli fejk, teda kópie a tak to stornoval. Tie topánky som ja nevidel ale asi boli pravé keďže na mňa za to podali trestné oznámenie.

Tak jestli máš ten screen o platbě,tak tam jsou i čísla účtů plátce i příjemce a podle toho je policie může dohledat.
Nic bych zatím neplatil a napsal mu něco jako:
Vážený pane,věc jsem už předal k vyšetření policii,která to bude šetřit jako podezření z trestného činu organizovaného podvodu.Proto zatím žádné peníze posílat nebudu až do uzavření vyšetřování.Pokud se vám to nelíbí,můžete se obrátit na soud,ale to asi rychlejší nebude.

Trestní oznámení může podat každej. Zda byla naplněna podstata trestného činu, zjistí policie.
A vůbec - jak to víš, že podali trestní oznámení? To ti napsali, nebo ti došla výzva od policie k podání vysvětlení? Nic neplať, nech to na policii. Ale tipuji, že tam to ani nedojde, protože ti dva dobře vědí, že se to může obrátit proti nim.
Ale ještě je tu jedna věc - mají kopii tvé občanky. Zajdi na policii a uvedenou skutečnost jim nahlaš, aby s tím nemohli uzavřít nějaký nekalý obchod na tvoje jméno, např. půjčku. Bylo by dobré, aby ti pak policajti vydali nový průkaz. Jednej dřív, než začnou ti dva.

A to jsi dopadl zatím dobře,vydělal sis 35 euro a neproděláš možná nic.Horší to má tenhle důchodce,tomu nějaká neznámá z Afriky slíbila milion dolarů za pomoc a on,i když ji neznal a neumí žádný cizí jazyk jí za pomoci překladače vše slíbil a teď dostal 27 let a sedí v Hongkongu ve vězení.
Lidem se prý má pomáhat,ale s rozumem a ne pro prachy za každou cenu.Poučení do života.

Vidím to podobně jako L-Core: oba byli domluveni a hodili to na Tebe. Ber to jako školení do budoucího života. Logicky - pokud bys potřeboval ty dodat balík tak, aby se to přítelkyně nedozvěděla, vybereš si někoho neznámýho a ještě mu budeš nabízet 50 Euro? Asi ne, že - spíš se zkusíš domluvit s nějakým kamarádem či příbuzným, kterýmu věříš a kterej by to pro tebe klidně udělal zadarmo.

Určitě běž na Policii; pokud jsi ovšem první a jediný, asi budeš muset platit. Ovšem pokud tenhle trik udělali už vícekrát a na Policii se sejde více podobných hlášení, Tvoje šance, že nebudeš nic platit, porostou.

Já bych nic neplatil. A počkal bych, až to rozmotá soud. A věř tomu, že tam to nedojde, v tom balíku mohlo být cokoliv. A toho borečka, co to převzal, by taky policajti našli, protože od někoho se to dozvědět musel, tj. někdo z okruhu známých toho vypečenýho hajzlíka, co si něco "objednal".

Jak už bylo zmíněno, ti dva jsou určitě domluvení, nebo je to jedna osoba.

Já bych napsal tomu odesílateli, že v balíku žádné boty nebyly, že mu ho posíláš zpět (řekni si o adresu). Pokud tam boty byly, ať to doloží fotkami.

Uvidíš jak bude reagovat.

Ešte-že balík neobsahoval starodávnu sošku slávneho Chi-či-ljung-ping-pong z dynastie kung-pao z tretieho tisícročia p.n.l., prípadne posledné fáberžeho vajcia na slanine v hodnotách miliónov eur. Porád by mu ľudovodemokratický súd po oprávnenej obžalobe prokuratúrou CCCP modelu, naparil trest smrti s odkladom na 25-rokov nepodmienečne so zaradením do III. NVS-kupiny so sídlom Ilava.

U nás je všetko možné.

Mal som zamestnanca (v mojej st.spol. so 150 dušami z rôznych soc. vrstiev spol. sa toho premelie), ktorý sa motal po fajronte po nákupnom centre za účelom kúpy darčeku frajerke, pričom mu okoloidúci maník v rozbehu hodil do rúk nejakú sakra drahú bundu priamo z dielne Versače, či podobného paka, so slovami: Kámoš, podrž mi to, utekám na hajzel lebo sa už poseriem". V zápätí sa vyvalila dupotom trojčlenná ochranka spoza rohu, zbalila nič netušiaceho paka s tým, že chudák držal v rukách ukradnutý tovar. A, ako údajný komplic zlodeja skončil vo väzbe kde trčal takmer šesť mesiacov než sa vec vysvetlila. Talármafiánovi stačilo, že bol v minulosti 2x trestaný za iné skutky, pritom ani nebol chudák v podmienke.

"stačilo, že bol v minulosti 2x trestaný za iné skutky, pritom ani nebol chudák v podmienke."

Vyloženej chudák, co měl v životě minimálně dvakrát smůlu (rozuměj, že se jim podařilo ho dvakrát chytit) ... Ve středověku by na tom byl lépe, protože ten zloděj by mu tu bundu už neměl kam hodit, protože by neměl ani jednu ruku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru