Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci podnikat na ŽL ale jak?

Ahoj,
chystám se na práci na vlastní pěst. Má práce bude spočívat v tom že budu opravovat bourané auta, lakovat či celkově opravovat s tím že auto koupím a na sebe napíši a po opravě prodám pak dále (nejsem automechanik abych takhle mohl oficiálně opravovat auta jako v servisu). Ukončím svůj pracovní poměr v práci výpovědí a od data skončení smlouvy budu pracovat. Budu se s tím živit od rána do večera, po své dosavadní práci bych na tohle neměl čas. Má otázka zní jak to vlastně můžu danit ? Např. koupě auta mě vyjde kolem 20 tis. oprava kolem 10 tis. a to za kolik prodám auto bude můj výdělek. Mému účetnímu mám tedy odevzdávat jako náklady a výnosy např kupní smlouvu za kolik jsem aut pořídil, kolik stály díly a na konec za kolik jsem auto prodal ? A z toho všeho na konci roku udělá daň. přiznání ? Vůbec se v tomhle směru neorientuju. Nestačilo by mít živnost založenou s nulovými příjmy a poté ani nepřikládat přiznání? Ž.Ú by se zřejmě divil že jsem platil soc. a zdrav. pojištění s 0vými příjmy ? Věřím že se v tomhle oboru uživím takže prosím vynechte odpovědi typu že takhle se nedá pracovat. Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Ak si nedosiahol zákonom stanovený zisk, nemusíš podať daňové priznanie. http://www.ipodnikatel.cz/D…
Nuda 31.01.2018 08:01
Nuda
Ak si nedosiahol zákonom stanovený zisk, nemusíš podať daňové priznanie. Pozor, neplést si zisk s p… poslední
L-Core 31.01.2018 22:16
L-Core

Ak si nedosiahol zákonom stanovený zisk, nemusíš podať daňové priznanie.
http://www.ipodnikatel.cz/Danove-priznani/kdo-ne-musi-podat-danove-priznani-v-roce-2016.html?Itemid=

Máš možnosť ešte legálneho odpisu hroziacich daní na nákup vercajku, náčinia, PHM, honosných nehnuteľností, víl na Belize, či obnovu strojového parku pre zdarný chod živnosti.

Len som letmo v kuloárnom šume zachytil, že sa pripravovaným zákonom majú likvidovať tí aktívni živnostníci, ktorí v priebehu kalendárneho roka nevykázali žiaden zisk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru