Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zruseni povinného ručení

Povinné ručení lze ukončit bez udání důvodu nejpozději do dvou měsíců od jeho uzavření. Jen u nově uzavřené smlouvy. Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím následně pojištění zaniká.

Toto jsem se dočetl. Ale nevím přesně co znamená nově uzavřená smlouva. Znamená to jen vyloženě čerstvý podpis?
Nebo je nově uzavřená smlouva každé roční prodloužení stávající smlouvy? Pokud ne, znamena to, ze i kdyz jsem teď v těch dvou měsících, musím čekat ještě celých 10 měsíců než můžu přejít k jiné pojišťovně? (Pokud nechci používat právní kličky v podobě fiktivní kupní smlouvy? Ano..i to mi jednou pojistovacka poradila aby me pretahla ke své pojišťovně..dokonce zfalsovala podpis kupujícího u té fiktivní smlouvy aby to vypadalo věrohodně u staré pojišťovny, ja totiž podpis jinej nez svůj nenapisu.. Teď chci od této pojišťovny odejít za lepším povinným ručením, které jsem dostal nabídkou nedávno.

Děkuji za právní osvětlení výpovědi povinného ručení..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejsem v tom znalec, ale odejít k jiné pojišťovně jde údajně nějak "přes depozit", když uložíš značk… poslední
čumil_old 02.02.2018 12:28
čumil_old

Nejsem v tom znalec, ale odejít k jiné pojišťovně jde údajně nějak "přes depozit", když uložíš značky. Snad stačí jen na pár dnů. To jsem jen pochytil z rozhovoru dvou autíčkářů v autobuse.
(asi měli zrovna oře v depozitním stavu:-D.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru