Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvod - bazoš - jak postupovat dále?

Zdravím,Chtěl bych jsem se zeptat jak postupovat dále ,když mi prodejce (co dal inzerat na bazoš) nedodal při platbe předem přes paypalu dané zboži tedy online učet k jedne hře za cenu 300korun ? Pokoušel jsem se mu několikrát psát,i sms jsem mu psal na uvedene čislo v inzeratu ,avšak pochybuji že by to bylo pravé a to mi jestě v tem samý den - večer sliboval že prodej proběhne ihned po poslani peněz ,jsem jsi vědom že jsem já blbec poslal jako prvně ,ale už jsem parkrát zariskoval v tomhle ,že se mi to vždycky vyplatilo .Psal jsem na paypal support ohledně podvodu a to jsem jim i přilozil screenshoty emailove konverzace ,ale napsali mi ať to vyřesim přátelský ,že nemam žádnou ochranu prý.Nevim sice jsem to poslal přimo z debetni karty od své banky ale přes paypal.

Předem děkuji za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hahaha, to je opravdu rada - stejnou by dostal na policajtech - mozna se na to podivame. Jde pouze…
Anonymous0001 31.03.2018 09:56
Anonymous0001
Smysl to jistý má. Pokud by jel ve velkém a postižených by bylo hodně,tak to vliv má. Ano,je-li jedi… nový
kozakl 03.04.2018 14:35
kozakl
I když by to bylo více peněz tak své peníze zpět nedostaneš. Máme v rodině stejnou zkušenost kdy mám…
Distrio 01.04.2018 07:21
Distrio
No,to je další žaloba na občanskoprávní úrovni. Pravda - rozsudek není platební příkaz. nový
kozakl 03.04.2018 14:37
kozakl
Je to pořád jenom přestupek (pokud jste jediný), ale nahlásit se dá a za pár let je šance mít zase 3… poslední
Lenuše 03.04.2018 19:59
Lenuše

Hahaha, to je opravdu rada - stejnou by dostal na policajtech - mozna se na to podivame.

Jde pouze o prestupek - skoda do 5000 Kc - takze se tim nikdo nebude zabyvat a v podstate nemate ani zadna prava se domoci svych penez.

Osobni zkusenost s podvodem bazos a policii CR:
Byla mi poslan telefon v cene 200 kc misto telefonu za 4700 Kc - na dobirku (ze Slovenska) - rozbalil jsem primo na okenku po prevzeti - pan urednik u baliku byl pozadan, aby se dival jak rozbaluji a co vytahnu, ze tusim podvod = a skutecne - podvod. Urednik mi vlastni rukou napsal pro PC, ze byl svedkem rozbaleni a co bylo obsahem baliku. Sel jsem tedy na policii, kde po pul hodine v cekarne prisel polda a rekl, at to vsechno sepisu na papir. Sepsal jsem, dalsich dvacet minut cekani. Pote prisel paprda s frckami, "diskretne" si ke mne stoupnul a rekl doslova "Opravdu to chcete hlasit? Podivejte se - takovych pripadu nam na stole lezi opradu mnoho. Kdybyste to fakt chtel nahlasit, tak ted budete muset jit se mnou a budete u nas jeste hodinu cekat a pak zacneme sepisovat cely pripad. Ale ze zkusenosti Vam mohu rici, ze se takove pripady vetsinou odlozi."
Tak jsem odesel a trisknul dverma s pocitem, ze za to trisknuti jeste dostanu pokutu.

A tak si tu zijeme v te nasi Bananove republice :)

I když by to bylo více peněz tak své peníze zpět nedostaneš. Máme v rodině stejnou zkušenost kdy máma koupila na bazoši postel - platila zálohu předem. A samozřejmě už se nikdo neozval. Dala to tedy na policii a tam se zjistilo, že bylo okradených dalších cca 100 lidí, takže to dalo docela slušnou částku. A podvodník šel za katr, ale o vrácení peněz nikde ani zmínka. Takže si ten menšinový spoluobčan co okrádal odsedí 2 roky, pak vykope toho půl mega a bude spokojený.

Je to pořád jenom přestupek (pokud jste jediný), ale nahlásit se dá a za pár let je šance mít zase 300 (stojí to za to?). Bohužel zrovna bazoš má v podmínkách, že za nic neručí a je inzertním serverem. Z podobných serverů nakupuji pouze z ruky do ruky. Jestli se Vám to opravdu chce hlásit, tak to řešit musí až na to dojde řada. Nevím jestli za to tato částka stojí. Paypal asi nepomůže, pravděpodobně odpovídá někdo, kdo vůbec nezná zdejší prostředí. Ještě je nutné uvážit možnost, že se vůbec nejedná o podvod - prodávající může být momentálně hospitalizován a nebo mrtev.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru