Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Řešení školního úrazu

Před týdnem jsem si v tělocviku zlomila první bederní obratel. Stalo se mi to při pokusu o přemet z malé trampoliny na asi 50 cm tlustou žíněnku. Toto bylo prováděno na pokyn učitele. Nebylo to z moji hlavy. Byla to neskutečná bolest v zádech, takže se dalo předpokládat že tam bude něco špatně, tělocvikář mě poslal k doktorovi ve městě kde sídlí i škola, který tam nebyl, tak jsem šla ještě k jednomu který tam taky nebyl. Na to mně teda nechal jet autobusem do jineho města do nemocnice s doprovodem spolužačky, kde mi teda zjistili zlomený obratel a divili se, jak mě mohl nechat jet autobusem a nevolal záchranku. Řešili by jste tuto situaci se školou jinak, než "jen" vyplacením bolestného ze školní pojistky ?
Lock na žádost tazatelky. (karel)

Předmět Autor Datum
Těžká rada. Měla jsi zůstat sedět v tělocvičně na zemi a chtít ošetření na místě. Záchranku lidé vol…
kozakl 12.03.2018 20:00
kozakl
Takže by tam třeba nehrálo roli to, že učitel podcenil situaci a při sebemenším náznaku poranění pát… nový
Davina153 12.03.2018 21:15
Davina153
Jedine znalecký posudok s výsluchom svedkov, aby bolo preukázateľné, že sa zranenie stalo v čase výu… nový
Ahasver Chamachir 13.03.2018 07:01
Ahasver Chamachir
Jak sem říkala, ptám se jen ze zvědavosti. Samotné se mi to nechce řešit přes soudy a ještě přiděláv… nový
Davina153 13.03.2018 12:18
Davina153
Mohl bys nám prosím objasnit, proč nevylezeš na nějaký kopec s krásným rozhledem a po rozhlédnutí ne… nový
čumil_old 13.03.2018 12:42
čumil_old
Obvykle to nedělám, ale po té poslední věte v tom příspěvku mi nezbývá, než si povzdechnout - že tě… nový
Kachlík 13.03.2018 17:35
Kachlík
Řekni Nudovi,ať Ti za takové magorské myšlenky hned pořádně nafackuje.Jestli máš sám problémy,řeš si… nový
Karel04 14.03.2018 13:10
Karel04
Kdyby to náhodou někoho zajímalo, skočila jsem nedotočený salto z trampoliny na žíněnku. Takže respe… nový
Davina153 15.03.2018 13:49
Davina153
Jo a taky vím, že přemet a salto je rozdíl. Tak se opravuju. :) nový
Davina153 15.03.2018 13:55
Davina153
To je v pořádku, nemusíte se tady nikomu zpovídat. Jde o to, že je to tu veřejný a do jisté míry ano… nový
Kurt 15.03.2018 15:35
Kurt
To by bylo fajn kdybyste toto téma zamknul. Aspoň se to nebude zbytečně přehlcovat zbytečnostma. poslední
Davina153 16.03.2018 01:25
Davina153

Těžká rada. Měla jsi zůstat sedět v tělocvičně na zemi a chtít ošetření na místě. Záchranku lidé volají i v banálnějších případech. Samozřejmě za to cestování autobusem a případné zhoršení zdravotního stavu už škola nebude odpovídat a zpětné vyšetřování už bude neobjektívní.

Takže by tam třeba nehrálo roli to, že učitel podcenil situaci a při sebemenším náznaku poranění páteře (říkala jsem mu několikrát, že mě bolí spodní část zad nejvíc uprostřed), měl se svolením nebo bez, volat záchranku ? Nemíním si zrovna na učiteli vybíjet zlost, že mě budou hodně dlouho bolet záda protože mi nezavolal záchranku. Sama sem nečekala že se z toho vyklube zlomenina obratle a že se s tím budu půl roku léčit. Jen mi to prostě vrtá hlavou a pro klid a ze zvědavosti se ptám.

Jedine znalecký posudok s výsluchom svedkov, aby bolo preukázateľné, že sa zranenie stalo v čase výučby a nie inokedy. Potom sa poraď s advokátom, či má význam podať žalobu na súd s náhradou škodu, ak máte napríklad v ČR bezplatné Centrum právnej pomoci pre nemajetných.

Na trestné stíhanie to nevypadá, tu by vec OČTK vec zastavil. Jedine, že by si bola násilím donútená niečo nad rámec učebných osnov vykonať.

Lenže si podľa opisu zaparená lemra lenivá, ktorá sedí od narodenia za zadku, nepohybuje sa, nemáš riadne spevnené svalstvo, šľachy, pevné úpony, konzumuješ nevyváženú stravu plnú cukrov, ktoré ti vyplavujú vápnik z tela. Môžeš trpieť od ranného detstva osteoporózou, čiže si tukom obrastené chrastítko.

Jak sem říkala, ptám se jen ze zvědavosti. Samotné se mi to nechce řešit přes soudy a ještě přidělávat problémy učiteli.
Jinak je velmi hezké, že s minimem informací dokážeš takhle posoudit člověka. Tvoje rozumy mi pohnuly se svědomím. Díky za osvícení.

Kdyby to náhodou někoho zajímalo, skočila jsem nedotočený salto z trampoliny na žíněnku. Takže respektive takovou pološipku. Ten náraz schytala zrovna ta bederní páteř.. Neříkám, že to co sem udělala bylo extrémně nebezpečný atd. Jen sem měla prostě svůj šťastné den. :D
Taky můžu všechny ujistit že jsem normální holka, váha úměrná výšce, nepřekypuju tukama, ale ani svalama :D V tělocviku normálně cvičím, narozdíl od ostatních, kteří polovinu věcí v tělocviku nedělají z vlastních důvodů. Nikdy jsem nic zlomenyho neměla (až do teď) a to že těch příležitostí bylo taky dost. Takže až se někdo další pokusí kohokoli kritizovat, ať se zamyslí nejdřív nad sebou a pak si zkusí zjistit detailnější informace díky kterým bude ta kritika aspoň o něčem.

To je v pořádku, nemusíte se tady nikomu zpovídat. Jde o to, že je to tu veřejný a do jisté míry anonymní prostor, což prostě přirozeně přitahuje také lidi, kteří chtějí exhibovat. S tím je třeba počítat a přizpůsobit se tomu.
Pokud považujete téma za vyřešené (již je tak označeno) můžu ho zamknout, aby alespoň ve Vašem tématu nedostávali tihle exoti zbytečně moc prostoru.

Zpět do poradny Nahoru