Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Platí cizinci mimo Schengenský prostor více za lístky na dopravu?

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli musí cizinci, kteří žijí mimo Schengenský prostor platit více za lístky na vlak nebo autobusy. Jedna indická kamarádka se mi totiž nedávno zmínila, že když si chtěla u dopravce koupit jízdenku, musela předložit svůj pas a na základě zjištění, že žije mimo Schengen, ji byly prodány lístky, tak předražené, že ji výjde skoro stejně letět z jednoho konce republiky na druhý letadlem, místo aby využila naši hustou a pro Čechy levnou železniční dopravu. Popsané chování se mi vůbec nezdá jako legální, proto bych se rád zeptal, jestli je toto opravdu možné a běžně se to děje nebo jestli prodávající jen využil neznalosti cizince a prodal předražené lístky.

Předem děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jasně napiš, o jakého dopravce se mělo jednat, odkud kam a kam chtěla jet a jaká měla být ta cen…
rokator 10.04.2018 06:40
rokator
Asi tak. Jméno studentky, jméno společnosti prodávající lístky, konkrétní datum, cena a trasa zmíněn… poslední
Araneus84 10.04.2018 11:39
Araneus84

Asi tak. Jméno studentky, jméno společnosti prodávající lístky, konkrétní datum, cena a trasa zmíněna samozřejmě není. Všechno napsáno tak, aby se ani zbla nedalo ověřit, zda si to někdo vycucal z prstu nebo se to skutečně stalo.

Já bych třeba řekl, že ta údajná Indka řekla místo Brna Bombaj a to jsou pak jiné ceny a požadavek na ukázání platného pasu je zcela v pořádku....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru