Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firma Karel Čapka Oskava, Rekonstrukce panelového bytu - koupelna, WC, kuchyň, chodba v plném rozsah

Po roku nám začali praskat sádrokartonové stropy foto 11 a 12, problém který jsem řešila hned zpočátku? Lze požadovat po firmě náklady spojené s odstraněním závad?

Po několikati letech jsem si chtěla splnit sen. Na doporučení jsem oslovila firmu, kde majitel mne ubezpečoval o kvalitně provedené práci. Otevřených živností měl šest, tedy odborník. Řádně se sepsala smlouva o dílo, složila se záloha, doložili se podklady k provedeným pracem. Po 14 dnech jsem se nestačila divit. V tu chvíli nevíte, jestli máte brečet nebo firmu okamžitě vyrazit. Požádala jsem je o odstranění závad. Oni požadovali další zálohu. Sdělila jsem, že 1/3 byla již složená a výsledek je katastrofální. Když jsem se vrátila domů z práce, zůstali mi na stole klíče a odvezl mnou zakoupený materiál - Geberit, žebřík ... Po telefonickém rozhovoru majitel dorazil s odcizeným materiálem. Vzhledem, že se jednalo o rekonstrukci v panelovém bytě, mělo přehled o aktivitách firmy více vlastníků. Těm neušlo, že firma není v té nejlepší formě. Kolikrát byl problém jet výtahem a nenadýchat. Na obědy docházeli do hospody, protože měli velikou žízeň. Práce jim šla od ruky, urvaný rám parapetu, ytongové příčky jako v Pise, provrtané panely do všech pokojů, prověšené sádrokartony uřezané na křivo, vodoinstalace, elektroinstalace, gegerit usazený na hmoždince obalené kartonem. Komplikace narůstali a jednoho rána praskl ventil u radiátoru. Ve čtyři ráno jsme stáli ve vařící vodě a snažili jsme škody minimalizovat. Vytíralo se čím se dalo. Teď se tomu směji, ale byla to noční můra. Vytopený čtyřpokojový byt. Samozřejmě naše pojistka se nedala využít, protože se jednalo o rekonstrukci. Majitel měl pojistku, která nám po třech měsících pokryla část nákladů. Obdrželi jsme za nové hydrostěrky, podlahy, havárii, nově udělané topenářské práce 35 000 Kč. Nová firma musela uvést byt dopořádku, tak aby se dal využívat k bydlení. Už jsme byli na úplně jiné částce, než byl dohodnutý rozpočet. Navíc byt nešlo řádně využívat po celou dobu rekonstrukce a jejich oprav.
Už nikdy nebudu důvěřivá a budu chtít vidět na vlastní oči práci odborníků. Vždyť v pořadu Splníme Váš sen dokážou během týdne udělat zázraky. Já se také ocitla ve zlém snu během dvou týdnů.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny