Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpověď z nájmu

Bytové náhrady po 1. 1. 2014
Snad všichni jsme zaregistrovali, že největší změnou občanského zákoníku účinného od 1. 1. 2014 u nás v oblasti nájmu bytů je absolutní vypuštění bytových náhrad.

Za "cancy" se omlouvám, ale přijde mi důležité, pokud jsem řekla A, říct také B. Jestli je nájemní smlouva v pořádku, netuším, můžu ji nechat prohlédnout v některé právní poradně, ale obávám se, že nic extra závadného na ní nebude. V dotazu mi šlo cca o 3 věci :
1) zda nás může pronajímatel z uvedeného důvodu vystěhovat, když jsme v sociální situaci, která neumožňuje výdaje spojené se stěhováním.
2)zda mám opravdu právo požadovat vrácení poplatků uvedených v rozpisu služeb, když nájemce dle zákona vyloženě "nesmí"tyto poplatky hradit, resp. pronajímatel je po něm nesmí chtít. Ve smlouvě je pouze částka 2800 Kč za poplatky a pak je ke smlouvě přidán rozpis, kde je kolik z těch 2800 Kč je za vodné, kolik za odpad, kolik za ono pojištění, za správu atd.
3)zda je nějak upřesněno v zákoně, jak prakticky má probíhat (či nemá) následné znovupoužití bytu pronajímatelem. Je tam, že pokud se do 1 měsíce ten, pro koho je potřeba byt uvolnit (příbuzný) do bytu nenastěhuje, můžu jej požadovat zpět k pronajmutí. Ale na jak dlouho? Stačí že tam ten člověk bude den? Nebo dva? Děkuji za odpověď.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny