Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpověď z nájmu

Váš dotaz je strašně dlouhý, ale zkusím odpovědi po jednotlivých bodech:

1. (za prvé!) ten nájem je moc drahý, rozhodně se přestěhujte jinam a musíte najít něco levnějšího (8 max. 9 tisíc komplet za to co popisujete). Co je to za město?
2. to že jste chytli zrovna zateplování, to se nedá nic dělat, zatepluje se obvykle jen jedenkrát za život.
3. nedokážu rozhodnout, zda majitel pochopil že nikdy nebudete mít pořádně peníze, a raděj se vás chce v klidu zbavit, než opravdu přestanete platit, nebo ten byt opravdu potřebuje. Zotavení po mozkové příhodě se běžně děje, na tom není nic divného. Zbytečně řešíte co bude pronajímatel dělat s maminkou a zbytečně lpíte na tom bytě s šíleně drahým nájmem IMHO).
3. do vašich poplatků nesmí majitel započítat pouze příspěvek do fondu oprav, ostatní může (je to jeho náklad, chápete, a kdyžtak to holt schová do nájmu) , a to že vám to neproplácí sociálka, to je věc sociálky. Já vím, že matky samoživitelky (aniž bych vás chtěl urážet) často počítají s tím že budou bydlet za náklady státu. Představte si, že ostatní lidé bydlí za svoje, tj. vydělají čistého třeba 20tis, a z toho dají 9tis. dají za podnájem, je spousta lidí kteří žádné dávky nedostávají ani nikdy nedostávali, a ti tyhle matky samoživitelky nesnáší, co se týče proplácení bydlení.
Celý váš příspěvek totiž směřujete směrem že potřebujete mít nejlépe celý nájem proplacený sociálkou (cituji "potřebuji rozpis upravit"..."díky tomu jsme každý měsíc o tyto peníze přicházeli"), ostatní pronajímatelovy náklady tam nechcete a platit ze svého je taky nechcete. Ať si je platí pronajímatel ze svého čistého zisku po zdanění, to je správně podle vás.
4. současné pronajímatele vidíte jako vykořisťovatele, možná tito takoví jsou, tak se nastěhujte jinam, všichni lidi nejsou stejní.
5. úroky z kauce by měly být stanovené ve smlouvě, na ty máte nárok. (mimochodem mi připadá šílené, že jste si vzala půjčku na kauci, to bylo nerozumné, takhle lidi začínají dluhovou spirálu)
6. nevím jak to máte s rodiči a sourozenci, ale hlavně ti by vám měli nějak pomoci v obtížné situaci, proč všechno dneska musí řešit sociálka?

Prostě a krátce, vyprdněte se na zákony, doplaťte případné svoje dluhy vůči pronajímateli a rychle si najděte levnější bydlení. K tomu si prosím najděte partnera se kterým se v životě budete protloukat lépe bez spoléhání se na sociálku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny