Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpověď z nájmu

"Jako samoživitelka nemám peníze"
"Máme životní minimum 4880 Kč"

Tak předně vy NEJSTE samoživitelka. Vy NIKOHO neživíte. Vás i vaše díte živí evidentně stát, resp. my ostatní. Protože dle částky je jasné, že nepracujete.
Dle výše nájmu jste v Praze, i jako uklizečka byste si přišla na 15-20k.

Pronajímatel si může svůj byt pronajímat za kolik chce. Pokud za dotyčného nájem hradí stát, tak tím spíše vyšroubuje cenu nájmu nahoru (klasika), protože dotyčnému za kterého to zaplatí stát to pak může být šumák přesně jako vám. Kdybyste nájem platila ze svého, tak se vsadím, že by vás nikdy ani nenapadlo dávat 15k za 36 m2. Z cizího se dává snadno.

Pokud se nechcete každý rok stěhovat, trvejte na tom, aby bylo ve smlouvě ustanovení, že při výpovědi z jiného důvodu než neplacení nájmu v době do x let od nastěhování dostanete uhrazené náklady stěhování.

Hledejte si levnější nájem.

"Ad 1) V Praze dnes ani ten nejmenší byt neseženete pod 12 tis. včetně poplatků. Možná garsonku s 25m2, ale to je pro dva lidi včetně nemálo věcí opravdu horší než králíkárna pro králíky..35m2 je dle mého pro dva minimum prostoru k žití..."

Mimo jste vy. Rodiče koupili dva byty na Stodůlkách 3+1 (cca 90m2) a pronajímají je za 8k+ poplatky cca 4k, takže celkem za 12k. Takže lžete. Stačí hledat. Ale předpokládám, že jako nezaměstnaná máte času strašně málo.

"samoživitelce nikldo byt pronajmout nechce"
Vy se jim divíte ? Vy byste byt samoživitelce pronajala ? Jen po přečten vašich příspěvku zde je zřejmé, že k tomu má každý zcela rozumný důvod.

"V horní dolní bude sice nájem třeba i třetinový, ale jaký tam bude plat?"
Parádní argument. Takže předpokládám, že teda pracujete, když na vesnici byste nešla kvůli práci...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny