Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám nárok na proplacení poštovného ze strany pošty při nedoručení balíku z USA?

Zdravím..
V březnu jsem mamce k narozeninám koupil od výrobce dvě panenky za celkovou cenu 256$, z toho 73$ bylo poštovné.

Doteď od Pošty nepřišla žádná výzva a tak jsem se včera pídil po informacích o zásilce a dohledal, že od 7. dubna byla zásilka v Praze.. s popiskem - Probíhá komunikace se zákazníkem, nutno doložit cenu objednávky..

Domů ale žádná výzva doteď nedorazila a měla.. doporučeně..

30.4 pošta odeslala balík zpět do USA..

Chci se zeptat co dělat.. pochybuji, že mi prodejce bude chtít vrátit krom ceny panenek i poštovné.. Mám právo požadovat kompenzaci po poště? Je to očividně jejich chyba.. balík nebyl doručen a pro doručení selhala jejich povinost ohlásit mi, že tu balík je a co je třeba udělat..

K posrání celá pošta.. ;/

Nemáte někdo s tímto zkušenosti?

Děkuji moc za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak na celním mi ochotně sdělila, že mi bylo 7.4 zasláno avízo, 17.4 další urgence.. Sdělila mi i čí…
Eessencia 07.05.2018 08:30
Eessencia
Sdělila mi i čísla těchto výzev.. To je jen nějaké jejich číslo výzvy nebo podací číslo doporučené…
Karel04 07.05.2018 11:12
Karel04
Avízo a urgence jsou dvě doporučené psaní RR.. u obou je napsáno - adresát nezastižen - zásilka ulož… nový
Eessencia 07.05.2018 18:36
Eessencia
Pro příště: vyřiď si na vyclívací poště (pošta 120) zastupování při celním řízení. Stojí to asi stov… poslední
jirka44 08.05.2018 08:14
jirka44

Tak na celním mi ochotně sdělila, že mi bylo 7.4 zasláno avízo, 17.4 další urgence.. Sdělila mi i čísla těchto výzev.. s tím, že mi nebyla doručena ani jedna, schránku vybírám každý den.. Mám napsat písemnou stížnost na mou pobočku pošty a požadovat kompenzaci.

Sdělila mi i čísla těchto výzev..

To je jen nějaké jejich číslo výzvy nebo podací číslo doporučeného dopisu?Podle toho by to pošta dohledala a musela sama prokázat doručení proti podpisu.Ovšem náhrada za ztrátu R-zásilky,tj.bez udané ceny,je tuším jen 50 Kč.Tak snad to dojednáš líp na náhradu celé způsobené škody,držím palce.

Avízo a urgence jsou dvě doporučené psaní RR.. u obou je napsáno - adresát nezastižen - zásilka uložena na poště..
Ale prostě ani jedna výzva ve schránce nebyla.. Čistě logicky je zřejmé, že líná pošťačka nebyla ochotna vhodit výzvu do schránky, tak jako kdykoliv jindy u jiných lidí.

Fakturu z Amazonu mám.. jdu teď napsat prodejci, vysvětlit situaci a nalézt s ním řešení.. Bylo by fajn, kdyby mi byl ochoten vrátit celou částku, včetně poštovného, ale asi má právo si to poštovné strhnout.. V takovém případě půjdu podat písemnou stížnost přímo na mou poštu. A budu vyvádět;)

Pro příště: vyřiď si na vyclívací poště (pošta 120) zastupování při celním řízení. Stojí to asi stovku a nemusíš to pak takhle blbě hlídat. Vyřídí všechno za tebe nebo ti pošlou do mejlu žádost o doložení dalších údajú (výpis z účtu, faktura, určení dováženého zboží).) Tvoje doručovací pošta to pak přiveze už vyclený a zaplatíš clo a dph jako kdybys platil dobírku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru