Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rezervační smlouva o koupi rodinného domu - na co bacha?

Plánuju koupi RD, na hypotéku, tak do 3 milionů ve vzdálenějším okolí brna. Už to nějakou dobu sleduju (už skoro snad 2 roky(?) [emoticon alt=] ) a vím že jakmile je nějaká nemovitost, která se mi líbí, tak velice rychle mizí z nabídky - někdo to kupuje. Skoro určitě to budu muset koupit přes realitku a ta po mě bude chtít podepsat rezervační smlouvu a rezervační poplatek který propadá realitce při nerealizování koupě.

Problém je že velice pravděpodobně budu muset rezervační smlouvu podepsat aniž bych ji mohl konzultovat s právníkem. Na první prohlídce si dům prohlídnu, pokud ok, budu chtít druhou prohlídku se stavebním dozorem/inspektorem nemovitostí (to bude trvat pár dní než k tomu dojde) a teprve pak budu podepisovat rezervační smlouvu. Bohužel se fakt bojím že nebudu mít čas ji konzultovat s právníkem... nebo si ji dokonce pinkat/připomínkovat realitce. Prostě by mě někdo předběhl (jiný zájemce) nebo se na mě realitka vykašlala a šla za jiným zájemcem (určitou budou).

Tak se chci zeptat - hodlám si samozřejmě přečíst různé vzory rezervačních smluv na netu at vím co zhruba čekat, ale chci se zeptat i tady- těch co s tím mají zkušenost- na co si dávat pozor a co si ohlídat u podpisu rezervační smlouvy s realitkou (koupě RD)?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém je že velice pravděpodobně budu muset rezervační smlouvu podepsat aniž bych ji mohl konzulto… nový
Prasak 17.06.2018 21:58
Prasak
Nechápu. Na první prohlídce si dům prohlídnu, pokud ok, budu chtít druhou prohlídku se stavebním do… poslední
lk1 18.06.2018 13:33
lk1

Nechápu.

Na první prohlídce si dům prohlídnu, pokud ok, budu chtít druhou prohlídku se stavebním dozorem/inspektorem nemovitostí (to bude trvat pár dní než k tomu dojde) a teprve pak budu podepisovat rezervační smlouvu.

Dům jste si prohlédl a chcete ho koupit.
Stavební inspektor ho prohlédl a vy ho stále chcete koupit.
A pořád počítáte že ho nebudete chtít koupit a tedy že vám propadne rezervační poplatek?

Myslím, že pokud ten dům má slušnou cenu, že ho někdo určitě zase koupí před vámi, a ten další srovnatelný dům v nabídce zase bude o kousek dražší..
Jak to zvládáte sledovat takhle v klidu ty stále vzrůstající ceny během dvou uplynulých let?

Smlouvy řeší realitka a vy jí za její služby platíte. Jen si ohlídejte zda je tam úschova, už jsem viděl smlouvu, kde se peníze uvolnily prodávajícímu v okamžiku podání na katastr, to asi není úplně dobře, ale prodej by asi i tak proběhl v pořádku.

Přeji šťastnou ruku při výběru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru