Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sousedův pes proštěká celou noc. Je nějaké řešení?

Ahoj všem,
jak již z nadpisu vyplívá mám problém se štěkotem sousedova psa. Koupili jsme domek a náš pan soused vlastní Německého ovčáka, který je celý den a noc uvázaný na řetězu cca. 10m od okna naší ložnice. Soused každý den v devět večer odjíždí na kole do hospody, v tu dobu pes začne téměř bez přestání štěkat a výt a to do nějakých třech hodin ráno, někdy i déle. S náma dospělákama by ani nebyl tak velký problém, ale kolem osmé večer uspáváme naší půlroční dceru a ta se pak díky štěkotu neustále probouzí, partnerka uspává já řvu na psa a už nevím co s tím mám dělat. Zavřené okno sice trochu pomůže, ale to se člověk v těhlech vedrech upeče...

Souseda jsem již třikrát slušně poprosil, pokaždé se mi omluvil s tím, že na noc bude psa zavírat do sklepa (což zatím neučinil). Jak to mohu řešit? Může nějak pomoci městská policie? Se sousedem máme jinak celkem dobré vztahy, pokud přes den dělá nějakou hlučnou práci vždy se přijde zeptat, zda malá nespí a může tedy pracovat. Ale s tím psem... To je peklo!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ani jedna rada mi nepomohla... Zajímá mě zda je nějaké rozumné řešení. Tedy, pomůže stížnost na obec…
šmejký 26.07.2018 23:20
šmejký
Policajti nebo Fridex. Víc rad není. poslední
Rainy 29.07.2018 10:46
Rainy
Řešení prakticky neexistuje. Tedy nějaké (a účinné) jo, ale není zveřejnitelné… jedná se o trestný č… nový
L-Core 27.07.2018 20:29
L-Core

Ani jedna rada mi nepomohla... Zajímá mě zda je nějaké rozumné řešení. Tedy, pomůže stížnost na obecním úřadě? Co zavolání městské policie? Zcela jednoznačně se jedná o opakované porušení nočního klidu, dnes opět... Jediné čeho bych chtěl docílit, aby psa na noc odvázal od řetězu a zavřel třeba do toho sklepa (okál, tudíž opravdu velký, obytný sklep).

Řešení prakticky neexistuje. Tedy nějaké (a účinné) jo, ale není zveřejnitelné… jedná se o trestný čin.

Kdysi dávno si jedni u nás v dědině pořídili nějakého mikročokla kundolíza a protože je v baráku rozčiloval, šoupli jej na noc ne na dvůr, ale za dvůr, za stodolu do humna, kde měl boudu a mohl lítat v zahradě (naproti našemu baráku). Dtto, co máš ty, štěkal imrvére, ale já hned druhý den za sousedem zašel a kundolíz šel zpět na dvůr, kde mi to je už jedno. Velmi brzy se ho zbavili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru