Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepis auta, které je stále psané na AAA auto

Dobrý den
Mám dotaz ohledně přepisu auta. Koupil jsem auto, u kterého je na technickém průkazu stále psaný jako majitel společnost AAA Auto. Majitel, který auto od autobazaru koupil neprovedl přepis. Když jsem si to u společnosti ověřoval, tak mi bylo řečeno, že s přepisem na mou osobu problém nebude, že prý mám dojet na nejbližší pobočku a tam mi vypíší novou plnou moc na mé jméno. Na pobočce mi však řekli, že potřebuji plnou moc od majitele, který auto koupil, ale nepřepsal. Ten bohužel přestal komunikovat, takže se chci zeptat, zda je tu nějaká možnost, přepsat auto na základě kupní smlouvy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Forestek píše, že nemám zkušenosti, registr vozidel sdělil, že musí plnou moc napsat ten, kdo je v t…
milan.cukrar 31.07.2018 18:07
milan.cukrar
Máte zhruba představu kolik AAA prodá prodá týdně aut ? To jako bude dělat blbce a řešit za kretény…
forestek 31.07.2018 19:10
forestek
No spíš jsem to myslel tak, že není ani v zájmu autobazaru aby na něj bylo psáno auto, které je v pr… nový
Dawwee 01.08.2018 00:44
Dawwee
Forestku, nemám přehled kolik prodají aut, ale má přehled o registraci vozidel. Znám podrobně zákon… poslední
milan.cukrar 01.08.2018 07:17
milan.cukrar

Forestek píše, že nemám zkušenosti, registr vozidel sdělil, že musí plnou moc napsat ten, kdo je v techničáku, tedy AAA. Jedna pobočka AAA sdělí, že to napíšou. Tak je to dle zákona 56/2001.

Vůbec nechápu, jak při převodu bude uplatňovat nějakou plnou moc od osoby, která není uvedena v registru. To by musel kupec od AAA vozidlo na sebe nejdříve převést a pak na dalšího kupce. To určitě neudělá.

Zkuste položit dotaz odborníkům na https://www.poradte.cz/

No spíš jsem to myslel tak, že není ani v zájmu autobazaru aby na něj bylo psáno auto, které je v provozu. Zkrátka nikdo nechce aby průšvihy někoho jiného šly na něj. Pouze se tu snažím najít cestu. Jak z toho ven. Až to vyřeším, tak dám vědět jak jsem to vyřešil.

Forestku, nemám přehled kolik prodají aut, ale má přehled o registraci vozidel. Znám podrobně zákon 56/2001, a tomu je úplně jedno, kolik aut se prodá a zda je někdo kretén. Bazar není hasič, ale osoba zapsaná v registru vozidel, takže to musí řešit.
Pokud náhodou někde na pobočce AAA je člověk, který má podobný názor jako Vy, pak se nedivím, že nedá plnou moc. Musí do jiných AAA, kde tomu rozumí. Páč bez toho vozidlo nepřepíše.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru