Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dan z nabytí nemovitosti

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda jsou výjimky při platbě daně z nabytí nemovitosti. Doslechl jsem se že by snad mohla byt možnost bydlí-li kupující v nemovitosti po určitou dobu, případně pokud již byla za nemovitost dan zaplacena do 12 měsícu před koupí. Děkuju moc za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Bejvávalo, dnes tieto úľavy, či vymoženosti ohľadom daní neexistujú v prípade kupujúceho, ktorý v do… nový
Nuda 08.08.2018 21:16
Nuda
…se divím, že za ty slinty ještě nemáš banán… Znovu opakuji - neser se do právního řádu ČR, když o n… nový
Kachlík 08.08.2018 22:28
Kachlík
Ono je to tak so senilnými geriatrami boľševického rangu, ktorí nielenže nerozumejú písanému textu v… nový
Beata35 08.08.2018 23:21
Beata35
myslíš že občan z CZ žijúci v CZ ktorý nadobudol nehnutelnosť v CZ bude platiť dane z nadobudnutia n… nový
audax 09.08.2018 08:17
audax
Takže - pán se ptá na daň z převodu nemovitosti, nikoliv daň z nemovitosti, jak píšeš v prvním přísp… poslední
Kachlík_jinde 09.08.2018 13:23
Kachlík_jinde

Bejvávalo, dnes tieto úľavy, či vymoženosti ohľadom daní neexistujú v prípade kupujúceho, ktorý v dobrej viere užíval nehnuteľnosť na základe zmluvy o nájme.

lenže nechápem, kto platil daň pred nadobudnutím?
Bývalý majiteľ (predávajúci) či kupujúci?

Daň z nehnuteľnosti sa platí jednorazovo, raz ročne, zákonným majiteľom zapísaným v príslušnom LV k.ú., ako majiteľ 1/1-ny z celku. (V prípade podielového spoluvlastníctva platí daň z celku majoritný majiteľ na základe dohody medzi spolumajiteľmi alebo na základe rozhodnutia súdu).

Je jedno, kedy a akým spôsobom si získal predmetný majetok.

Ono je to tak so senilnými geriatrami boľševického rangu, ktorí nielenže nerozumejú písanému textu v dopyte, ale svojimi pochybnými právnymi radami statočných vypatlancov s odkazom na právne nesúvisiaci link, zavádzajú širokú verejnosť.

daj si ban, prospeješ spoločnosti v úľavách na daniach v prípade neboráka, chudáčiska, americkým, zahnívajpúcim, odporným kapitaľizmom, sakra ožobráčeného kupujúceho vlastníka nehnuteľnosti. Main Gáát, kde to človek žije.... rok 2018.

Máte iné zákony v prípade nového majiteľa?
https://www.finance.sk/dane/dan-pri-predaji-nehnutelnosti/

Takže - pán se ptá na daň z převodu nemovitosti, nikoliv daň z nemovitosti, jak píšeš v prvním příspěvku, takže svůj odkaz považuji za relevantní, a navíc z otázky nevyplývá, že se jedná o nemovitost v SK, tudíž i tvoje rada v dalším příspěvku je poněkud irelevantní. Smutné je, že máš odvahu radit v problematice právního řádu ČR, nicméně standardně odkazuješ na právo slovenské, když tato dvě spolu již téměř 25 let nesouvisejí. Již několikrát jsem tě na to upozorňoval, ovšem evidentně zcela zbytečně, takže usuzuji, že to buď děláš záměrně, nebo máš sníženou rozlišovací úroveň druhé signální soustavy (což by - vyvozeno ze spousty příspěvků - relativně odpovídalo, zejména s přihlédnutím k věku).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru