Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spolek a vyhlášení výběrového řízení pro nebytové prostory - pravidla

Dobrý den,

jsme spolek provozující tělovýchovnou a sportovní činnost. Jsme rovněž vlastníkem restauračního zařízení, kde v krátké době skončí nájemní smlouva. Rádi bychom vyhlásili "výběrové řízení" (omlouvám se, že možná budu motat podobné pojmy) pro nového nájemce a zajímalo by nás, co vše je nutné splňovat a jaká pravidla pro nás platí. Při hledání odpovědí jsem našel několik dříve vyhlášených výběrových řízeních a zdá se mi, že to bývá velice volné a je to skoro všechno na zadavateli, ale nejsem si jist, jestli spíše některé ty spolky neměly ta výběrová řízení špatně.

Zkusil bych to shrnout do několika otázek (ale budu rád pokud mi to někdo obecně dá info mimo otázky):
* Jako ne-státní zadavatel (a nejsme ani převážně financování státem) můžeme vyhlásit výběrové řízení (či to nazvat nějak jinak)? Musíme splnit něco v zádání (co tam nesmí chybět)? * Co se děje v případě, že se nikdo nepřihlásí? Je možné případně nikoho nevybrat? * Je něco co musíme vyloženě vyžadovat jako součást přihlášky? * Jsou nějaké podmínky, jak by poté mělo probíhat výběrové řízení (tedy vyhodnocení)? Vím, že mohou být daná kritéria výběru a jejich váha, ale je potřeba pak dělat něco konkrétního nebo "stačí" na výboru diskutovat o jednotlivých kandidátech a pak hlasovat o vybrat "výherce"? * Jak by pak mělo probíhat vyhlášení "vítěze" či oznámit o ukončení řízení bez vítěze. Děkuji předem za informace.

Předmět Autor Datum
Jako nestátní (soukromý) subjekt si můžete vyhlásit výběrové řízení za podmínek, které chcete. Ale p… poslední
Jan Fiala 12.09.2018 06:55
Jan Fiala

Jako nestátní (soukromý) subjekt si můžete vyhlásit výběrové řízení za podmínek, které chcete.
Ale pokud vyhlásíte výběrové řízení za nějakých podmínek uvedených v tom řízení, měli byste je dodržet.
To znamená stanovit si podmínky, každé dát nějakou váhu. Případně stanovit podmínku, která je pro vás nutná (třeba živnosťák na provozování restaurace)
Pak jen vyhodnotíte, jak kdo váhy splnil a vyjde vám hodnocení - takto by to mělo být oficiálně.

Pokud se ale ve výboru shodnete na tom, že Máňa má největší kozy a proto to dostane, je to vaše věc. Jen si to pak musíte obhájit před případnými ostatními zájemci.

Vyhlášení vítěze? Oznámíte mu to. Stejně tak (není nutné, ale slušnost) poděkovat ostatním za účast. Nejste povinni ve vyhlášení nijak rozhodnutí obhajovat.

Pokud se vám nikdo nebude líbit, nemusíte nikoho vybrat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru