Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dpč podminky

Dobry den jsem nezamestnany a privydelavam si dpč a ptam se zda mam narok na proplaceni vstupni prohlidky u doktora (a vypis z karty 100kc od obvodniho doktora) a zda mam nebo nemam narok na prispevek na dopravu aspon polovinu jizdneho jelikoz si moc nevydelam ale ujedu 11km za 23kc a za mesic to i tak vyjde dost kdyz si muzu vydelat max 6100kc ale nevim zda nezalezi na dohode nebo vuli zamestnavatele dekuji vsem za rady a cas.
Ps: zmenilo by se neco kdybych pracoval u stejneho zamestnavatele na smlouvu? na vstupni prohlidku bych musel znovu jelikoz by to byla jina pozice

Předmět Autor Datum
Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel osobě ucházející s… poslední
Wikan 03.10.2018 17:51
Wikan

Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel osobě ucházející se o zaměstnání vstupní lékařskou prohlídku uhradí, jestliže s ní uzavře pracovněprávní nebo obdobný vztah. Věta první a druhá se nepoužije, jestliže osoba ucházející se o zaměstnání se s případným zaměstnavatelem dohodne o úhradě vstupní lékařské prohlídky i v případě neuzavření pracovněprávního nebo obdobného vztahu, anebo stanoví-li právní předpis jinak. Vstupní lékařskou prohlídku, jde-li o posouzení zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání k práci v noci, hradí případný zaměstnavatel vždy.

Příspěvek na dopravu závisí jenom na vůli zaměstnavatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru