Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zubařský zákrok

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, byla jsem v úterý 16.10 na u speciáního zubaře na vytrhnutí špatně rostoucí osmičky dole, zubař mi to vytrhnul, zašil ale nedal mi žádná antibiotika ani drenáž a řekl ať příjdu za týden,pusa byla druhý den oteklá, ve čtvrtek když jsem se vzbudila, otok byl ohodně větší, tak jsem navštívila toho samého doktora, řekl mi že jsem tedy pěkně otekla a dal mi antibiotika a že se mam přijít zítra ukázat. V noci jsem otekla ešte víc a bolest stuňovala, jeli jsme na noční pohotovost, kde mi udělali drenáž a řekli že to vypadá na zánět který je už pod kosti, dneska jsem podstoupila operaci , kde mi to museli operativně odstranit. Moje otázka je, myslíte si, že doktor to pokazil? Všem ostatním v okolí vždy zubař nasadil antibiotika po vytržení zubu nebo aspoň drenáž, ale on nic. Dekuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem něco podobného, na klinice mě rozřezali.. nebudu popisovat tu řezničinu. Konec byl v 11 hod…
centsm 19.10.2018 23:28
centsm
... Nepřekračujte denní dávku 3 tablety během 24 hodin ... citace z příbalového letáku. Co to bylo z…
forestek 20.10.2018 07:56
forestek
Asi máš jiný leták. V mém se píše - obvykle se užívá 1 tableta 3x denně. Další dávku užijte nejdříve… nový
centsm 20.10.2018 23:43
centsm
Ten "jiný" leták by musel mít Google,ale když píšeš o svinstvu,tak je ho stejně 2x400 jako 1x800. Po… nový
forestek 21.10.2018 07:52
forestek
Neznám nikoho, kdo by dokázal přes internet posoudit něčí zdravotní stav nebo práci jiného lékaře, a… nový
ivzez 22.10.2018 23:13
ivzez
Otevřte pusu proti kameře, já se podívám od stolu, zdali něco uvidím... nový
milan.cukrar 23.10.2018 12:21
milan.cukrar
Osobne by som konštatoval, že dotyčná mala hnilý chráp, ktorý si pred, ale ani po zákroku dôkladne n… poslední
Nuda 24.10.2018 21:14
Nuda

Měl jsem něco podobného, na klinice mě rozřezali.. nebudu popisovat tu řezničinu. Konec byl v 11 hod. se 7 stehy v puse. Dostalo se mě důrazného poučení, jak se chovat po operaci, dali mě to i na papíře. Do večera i druhý den co 20 min. chladit sáčkem z ledem, 20 min. pauza. Na tvář nesměla přijít voda. Nic teplého nejíst a nepít. V noci spát s vysoko podloženou hlavou atd. Užíval jsem po 4 hod. 1 tabletu ibalginu, druhý den po 6 hod. Hned z nemocnice jsem šel na ledovou kávu, odpoledne na setkání s přáteli - tam jsem to nechladil. Do rána to jen velmi mírně oteklo. Za 4 dny otok zmizel. Žádná drenáž, žádná antibiotika. Váš lékař to samozřejmě pokazit mohl. Buď tím, že špatně dokončil zákrok nebo Vás neinformoval správně o chování po zákroku nebo jste mu možná špatně rozumněla. Stejně tak Vaše tělo může být náchylné k zánětům. Jo, zapomněl jsem, že na tom papíře bylo napsáno tučně, že v případě otoku, zvyšující se bolesti, krvácení či jiných změn mám okamžitě volat na kliniku. Možná jste udělala chybu, že jste hned druhý den nešla k lékaři.

Asi máš jiný leták. V mém se píše - obvykle se užívá 1 tableta 3x denně. Další dávku užijte nejdříve za 4 hod. po předchozí dávce. Hovoříme o ibalginu 400. Ještě existuje ibalgin 800, ale ten je na lékařský předpis a používá se místo 2 tablet ibalginu 400 (protože je to svinstvo na žaludek). Doporučila mi to lékařka na KZČOCH (klinika zubní, čelistní a obličejové chirurgie). To užívání po 4 hod. bylo v 8-12-16-20 hod. V noci nic, takže 4 tablety denně.

Osobne by som konštatoval, že dotyčná mala hnilý chráp, ktorý si pred, ale ani po zákroku dôkladne nevydezinfikovala.

lebo je velice dôležité 8 hodín pred zubným ošetrením nežrať, neslopať sladené nápoje (okrem prevarenej vody), minimálne 3x po sebe si vyčistiť zuby a za každým čistením si opakovane vydezinfikovať špatnú, vyprdenú papuľu kloktaním smerom od krčných mandlí až po hosohltan. Až následne je dovolené vstúpiť k stomatológovi.

marginálne radím momúľať v papuli 70% etanol z vlastnej pálenky v podobne 3x destilovaného, chutného kalvadosu, z ktorého sa dajú o.i. k duhu vymočiť Švédske horké, ako ideálny preparát k vyplachovaniu každej otvorenej či hojivej rany po zákroku či vonkajších odreninách.

Napríklad CURAPROX CS Surgical
https://www.curaprox.com/sk-sk/vytrhnutim-zuba-to-nekonci-vyzbrojte-sa-na-boj-s-komplikaciami

nie je po zákroku k zahodeniu, ale moje 70% śvéďáky, sú len a len švéďáky po ktorých sa zatiahne aj zranená truhla mŕtvemu tesne pred jeho pohrebom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru