Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se vypořádat při rozchodu?

Co to znamená ".....aby se na nákladech za dobu, kdy v bytě bydleli oba, podíleli oba" ???
Na nákladech s bydlením spojených, jako jsou energie, případně fond oprav atp., se samozřejmě oba podíleli. Ale nájem neplatili, tu nemovitost (byt) si koupili.
Situace je přece úplně jednoduchá: dva lidé si koupili společně byt, aby ho společně užívali, cenu za byt zaplatili v určitém poměru,tedy to, co dosud zaplatili, úvěr ještě z části zbývá doplatit. Nyní se dohodli, že
už nechtějí vlastnit byt společně a ani tam už nechtějí společně bydlet, byt si ponechá už jen ona.Je tedy normální/spravedlivé, že ona jemu vyplatí částku, kterou on do bytu investoval. Nesmyslé je, že by on ze svého podílu měl dostat podle vás jen část a nikoliv celý svůj podíl. To je ten nesmysl. Za co by jí on měl podle vás zaplatit? Jako že by jí zpětně zaplatil nájemné?

Jediné spravedlivé řešení je takové, že on dostane vyplacen svůj podíl z toho bytu.
A aby to bylo opravdu spravedlivé, neměla by to být částka, kterou on do bytu investoval, ale procentuální podíl ze současné ceny toho bytu, protože dnes už může mít ten byt úplně jinou cenu, než v době nákupu. Byt měl při koupi určitou hodnotu, on se podílel investicí v hodnotě např. 60% z tehdejší ceny, takže nyní ten byt znovu ohodnotí a měl by dostat opět těch 60% ze současné ceny.
To je jediné spravedlivé řešení pro oba bývalé partnery.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny