Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s manželem - je třeba právník

Dobrý den, doufám že tu dostanu dobrou radu, s manželem se nedá dohodnout na alimentech, všechno prosazí, a všechno chce strkat do automatu, musím tedy se vyrovnat soudní cestou, budu potřebovat právníka, mě by hlavně zajímalo jak to ti méně movití dělají když právník stojí 5000 na hodinu minimálně. Vůbec této problematice nerozumím. Jak ty alimentely získat když manžel odmítá mimosoudní cestou posílat výživné na děti l, děti jsou tři. Děkuji za rady a tipy Aneta.:-[

Předmět Autor Datum
manžel odmítá mimosoudní cestou posílat výživné na děti - pouzit sudnu cestu, co ine chces pocut? nový
fallon 05.11.2018 11:12
fallon
Pokud nemáte moc velký měsíční příjem,je šance i na právní pomoc zdarma: https://www.cak.cz/scripts/… nový
Karel04 05.11.2018 12:18
Karel04
V tomto prípade navštív priamo kanceláriu vecne príslušného OS kde ti nejaký ochotný sudca milerád v… poslední
Nuda 05.11.2018 14:12
Nuda

V tomto prípade navštív priamo kanceláriu vecne príslušného OS kde ti nejaký ochotný sudca milerád vypracuje na kolene žalobný návrh ex offo ak mu poskytneš veškeré nacionálie oboch účastníkov, maloletých, ich trvalé pobyty účastníkov so štátnou príslušnosťou.

Návrhy v podobe šablón žalôb proti neplatičom výživného sa povaľuje plný net. (len hľadaj, iba doplníš dáta, upravíš opis udalostí a záverečný petit. Nemusíš si hľadať nedožratých, vyscaných advokátov). Súd ťa beztak vyzve v prípade neúplného žalobného návrhu o jeho doplnenie. Súdne poplatky budeš musieť zaplatiť vopred a po vyhratom spore ti ich súd priklepne od opozičnej strany. Tento fakt musíš tiež uviesť do záverečného petitu žaloby, že žiadaš o náhradu súdnych trov od odporcu.

Ak nie si rozvedená, v rozvodovom konaní, podáva sa ako bonus návrh "O predbežné opatrenie" spolu s návrhom (žaloby) vo veci samej.

Predbežným opatrením sa rozhoduje vo veci výživného v lehote najneskôr do šiestich dní od podania oboch súbežných návrhoch na prvostupňový súd. Predbežné opatrenie nerieši meritum veci, ale okamžite upravuje pomery, tj. stav platby nezodpovedného rodiča na dieťa. Napríklad, aby mu mzdová účtareň strhla zrážkou zo mzdy navrhovanú sumu s preposlaním na konkrétnu adresu oprávneného. (tabuľky alimentov podľa výšky príjmu na dieťa, viac detí si nájdi. V každom prípade musí rodičovi zostať životné minimum a suma na nutné životné výdaje). Predbežným opatrením sa dá rôzne manipulovať, upravovať jeho znenie čoho sa účastník domáha, o akú dočasnú úpravu žiada bezodkladne vykonať, aby nedošlo k mareniu veci. Dlhodobým neplatením apod. PO nemá explicitne danú šablónu, ako má vypadať záverečný petit, ako je to v prípade žaloby vo veci samej.

Žalobu vo veci samej týkajúcej sa veci plnenia výživného je nutné oprieť o znalecké posudky výšky reálneho príjmu, rodinné pomery, iná vyživovacia povinnosť apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru