Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Revize na Střední škole

Škola(internát) chce abych si udělal revizi mobilního zařízení. Neměla by to zařídit škola(internát) ??
Jestli si tu revizi zařídím sám mužů po škole(internátu) chtít aby mi to proplatil.
Děkuji za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co je to za mobilní zařízení? Pokud je to něco kupovaného s příslušnou značkou (CE, ESČ...) tak stač…
Yarda 23.11.2018 12:39
Yarda
Na internátu výdejnu nářadí mít nebudou. To spíš vypadá, že chce něco soukromého cpát do zásuvky, kt… nový
karel 23.11.2018 13:45
karel
Ak tento dopyt prečítam smerom od predku, nazad smerom do zadu, neviem v zmysle platného zákona poda… nový
Nuda 28.11.2018 22:13
Nuda
Ono to bude spíš naopak, že škola tu revizi zařídí a nechá si ji zaplatit (pokud jsou ty elektrické… poslední
ml1 14.12.2018 13:53
ml1

Co je to za mobilní zařízení?
Pokud je to něco kupovaného s příslušnou značkou (CE, ESČ...) tak stačí, když to ve výdejně nářadí připojí k takové krabičce, zmačknou čudlík a ukáže se "dobré - špatné".
Pokud je to nějaký samodomoudělátor, tak takový bych asi do školy netahal.

Ak tento dopyt prečítam smerom od predku, nazad smerom do zadu, neviem v zmysle platného zákona podať odborné vyjadrenie.

Zákon na tieto mätežné dopyty nemá príslušnú taxatívnu, paragrafovú literu ust. v Zb. / Z.z.

Ono to bude spíš naopak, že škola tu revizi zařídí a nechá si ji zaplatit (pokud jsou ty elektrické předměty Vaše a ne školy). S těmito "nesmysly" se začalo před nějakou dobou, ale ta povinnost je tu snad odjakživa. Několik let jsme nosili (měli nosit ale kdo se s tím má tahat) veškeré spotřebiče někam do zasedačky, naposledy chodil revizák po místnostech. Nevím, jak se řešilo soukromé vybavení, pokud nějaké takové někdo má (bylo by divné, kdyby neměl). Takže máme pokreslené prodlužky, jednu jsme oficiálně vyřadili (já ji vyřadil už asi před 5 lety, ale kolega ji nějak těsně předtim použil), další, které by to potřebovali revizí prošly, revizí prošla i měřicí šňůra co má na na jednom konci zásuvku a druhý konec volný (tohle podle mě vůbec nemělo být předmětem revize), za to rozdvojku revizák ignoroval, přestože byla v prodlužováku, který zkontroloval (i rozdvojky by se měly revidovat).
Nevím, co si kdo představuje pod pojmem mobilní zařízení (je to notebook, televize, lednička nebo co), myslím, že se používá termín elektrické spotřebiče s pohyblivým přívodem.
Škola má prostě nad Vámi navrch, tak si může vymýšlet.
Ostatně kdyby se stal nějaký malér (požár, úraz elektřinou), půjdou nejdřív po ní a pak teprve zjistí že uživatel byl, podle stavu elektrického zařízení, sebevrah a může za to on.
Tak mě napadá vzpomínka na jedno cvičení v jednom předmětu. Bylo to hned první, takže bylo školení, mj. že do zásuvek nesmíme připojovat nic, co nemá platnou nálepku revize. A tak jsme koukali, že čtyři přístroje co máme na stole mají revizi propadlou 5 let, tak jsme odmítli je zapojit do zásuvky a zavolali učitelku. Ta se teda divila, jaktože to nevadilo několika skupinám před námi (tohle bylo dost pozdě odpoledne a určitě to nebylo poprvé po pěti letech) a pochválila nás.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru