Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo reklamovat boty, když propouští vodu

Koupil jsem si před rokem boty, chodil v nich málo, většinou v suchu, ale až teď po roce jsem zjistil, že mají zásadní chybu: Dostává se do nich voda a pokusil se zjistit proč: tím způsobem, že že mezi gumovou vrstvou podrážky a koženou svrchní vrstvou je jakási "mezivrstva" asi z neošetřené kůže, která nasákává vodu. A toto pořadí vrstev je vidět po celém obvodu boty (asi jako řez skálou): Podrážka - kurvítková kůže - skutečná svrchní kůže (mezitím nejspíš vrstvy lepidel ) a fortelně prošitou poctivou obuvnickou nití.

Ta vody se do nich dostane po obyčejné chůzi v dešti (ani nechodil jsem trávou ani do louží), tím, jak nejspíš kapky vody dopadají na náhodná místa boty, dopadnou i do tohoto rozhraní a nasáknou se dovnitř, výsledkem je mokrá bota. Svrchní kůže vodu vůbec nepustí, přes ní to nejde. Přes podrážku logicky taky ne.

Z toho vyplývá, že nepůjde o nějaké poškození boty, ba ani o skrytou vadu (možná třeba ano ale...), ale řekl bych, že je to bohužel takhle špatně navržená bota, která není schopná ochránit nohu v případě deště.

Dá se tedy úspěšně vrátit / reklamovat ta bota, pokud se do ní i při běžné chůzi v dešti (není nutná ani chůze v trávě či loužích) dostává voda?
Změna kategorie, původně: Ochrana lidských práv (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono by to snad mělo záviset případ od případu? Vždyť neplní základní funkci. Cena 1400, A právně by…
Libouš Rohlík 04.12.2018 16:33
Libouš Rohlík
Reklamovat - rozhodne prodejce. Pokud rozhodne jinak,než čekáš,potom použít znalce. Ale to už poleze… nový
forestek 04.12.2018 16:40
forestek
Dopručuji nejprve prostudovat záruční list (příklad zde), zejména části "Vycházková obuv"a "Zimní ob… poslední
jirka44 04.12.2018 17:33
jirka44

Ono by to snad mělo záviset případ od případu? Vždyť neplní základní funkci. Cena 1400, A právně by se vracely nebo reklamovaly? Případně jak v praxi provést jedno z toho - čím se to liší

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru