Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brigáda - Daňové přiznání

Zdravím, mám pro Vás jednu řekl bych neobvyklou otázku. Mám kamaráda, který mi nabízí 700 kč za podepsání růžového papíru, nebo-li "Prohlášení poplatníka daně z příjmů".
Chce abych byl uveden, že jsem u něj celý rok pracoval, což tak ale není. Každopádně jsem to odmítl a zarazilo mě, že mi tohle dlouholetý kamarád chtěl udělat. Já se jen chci zeptat, jak by mi tím vlastně uškodil ? Jsem si jist že nějakým způsobem ano, smrdí to už jen když o tom slyším, ale chtěl bych vědět, jak velkou boudu na mě chtěl vůbec ušít. Předem děkuji za odpověď, hezký večer.

Předmět Autor Datum
Kamarád si zřejmě chce snížit daně na konci roku a z tebe zřejmě udělat "spolupracující osobu". nový
Jan Fiala 05.12.2018 07:10
Jan Fiala
Spolupracující osobu ne, ale zaměstnance na dohodu o provedení práce. Tak se dá snížit základ daně a… nový
L-Core 05.12.2018 08:52
L-Core
Bouda je v tom, že pokud jsi už někde ten papír podepsal, dopustil by ses podvodu a daňového úniku a… poslední
L-Core 05.12.2018 08:56
L-Core

Spolupracující osobu ne, ale zaměstnance na dohodu o provedení práce. Tak se dá snížit základ daně až o 120.000 na jednoho fiktivního zaměstnance ročně a pana podnikatele to nestojí ani halíř. Tedy kromě těch 700.

Nikdy jsem nechápal, proč stát připustí možnost takových čachrů. Asi proto, že hoši, co spolu mluví, toho také využívají. Být ministr financí, okamžitě zavedu platbu socka a zdravka z jakékoliv formy mzdy a basta fidli.

Bouda je v tom, že pokud jsi už někde ten papír podepsal, dopustil by ses podvodu a daňového úniku a mohli by ti to časem pěkně spočítat. Ten papír můžeš mít v daném období (měsíc, rok) podepsaný jen u jednoho zaměstnavatele. Pokud jsi důchodce, student, jinde nepracuješ, pak by byl ten podpis sám o sobě nenapadnutelný. Pokud by se ale prokázalo, že se jedná jen o fiktivní zaměstnání, opět zásadní problém, na obou stranách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru