Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem trestní oznámení

Zdravím,
1) jaký je proces když někdo na někoho podá trestní oznámení?

2) Přijde obvivěnému domu něco poštou od policie? Nebo je navštiven policii na trvale adrese?

3) Vidí obvinění někde na trestím oznámení jméno přijmeí + adresu člověka co na něj trestní oznámení podal?

Napsal jsem to do bodů aby se lépe orientovalo na co se ptám, tak se neuražte že je to jao domáci úkol či test ve škole. :)
předem dík za reakce a odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) pokud podáš trestní oznámení PČR prověřuje , zde mohl být spáchán trestný čin nebo ne. Pokud PČR…
jasko 16.12.2018 20:44
jasko
Jde mi spíše jen o to aby obviněný už od uplneho zacatku po čas celeho vysetrovaní nezjistil ADRESU… nový
audi55 19.12.2018 22:44
audi55
Od začátku vyšetřování určitě ne. Jedině až bude obviněný. K čemuž vůbec nemusí dojít. nový
Wikan 19.12.2018 23:09
Wikan
Tomu se musím smát, sdělením obvinění (to je zahájení trestního stíhání dle § 160/1 tr. řádu) právě… poslední
osobne 30.12.2018 19:58
osobne

1) pokud podáš trestní oznámení PČR prověřuje , zde mohl být spáchán trestný čin nebo ne. Pokud PČR má důvodné podezření , že byl spáchán trestný čin zahájí úkony trestního řízení § 158/3 tr.ř.. Po zahájení úkonů pokud má dostatečné důkazy PČR sdělí podezření § 160/1 tr.ř. podezřelému ze spáchání trestného činu a z podezřelého se stává obviněný. Obviněný má právo se k věci vyjádřit . Po skončení vyšetřování se spis předloží státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby.

2)může mu dojít např. předvolánka k podání vysvětlení 158/7 tr.ř. nebo můžeho i navštívit PČR v místě trv. bydliště pokud se na předvolánku nedostaví a není znám jeho pobyt

3)obviněný má právo se seznámit se spisem (prostudování spisu) , před předáním spisu státnímu zástupci ano může obviněný vidět údaje oznamovatele §65 tr.ř.

Jde mi spíše jen o to aby obviněný už od uplneho zacatku po čas celeho vysetrovaní nezjistil ADRESU oznamovatele. Jmeno a prijmeni je mi jedno. Jde jen o to, jestli se nekde krome jmena a prijmeni a obvinění přecte i trvalou či doručovací adresu oznamovatele.

Tomu se musím smát, sdělením obvinění (to je zahájení trestního stíhání dle § 160/1 tr. řádu) právě začíná jedna z fází trestního řízení, která se nazývá vyšetřování a která trvá až do podání obžaloby. Logicky hned na začátku vyšetřování musí už být někdo konkrétní obviněný, jinak nemá policejní orgán koho vyšetřovat. :-)

Fáze trestního řízení před sdělením obvinění se nazývá prověřování, ta trvá od zahájení úkonů trestního řízení dle § 158/3 tr. řádu do zahájení trestního stíhání dle § 160/1 tr. řádu (což je právě sdělení obvinění).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru