Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vypracovavani posudku tridnim ucitelem pro potreby soudu

Dobry den,

mel bych dotaz ohledne vypracovavani posudku tridnim ucitelem pro potreby soudu. Momentalne se rozvadim a zena se mi snazi vsemi prostredky uskodit. To zna asi spousta muzu. Mne se ale jedna o to, ze si ustne vyzadala od tridni ucitelky meho syna prospechovy posudek. Ta ji ho vypracovala a neuveritelne me v posudku pospinila. Neznam duvod, proc to udelala, protoze jsme spolu jednali vzdy slusne a bez problemu. Nicmene v posudku zminuje, ze matcina vychova je zcela v poradku, znamky jsou prumerne a procento absence je v norme. Syn pritom dochazel do skoly cca jednou az dvakrat tydne a znamky mel v danem roce velmi spatne. Ted k memu dotazu - je v poradku, ze ucitelka vypracovala posudek bez vedomi vedeni skoly a na ustni vyzadani matky? Mel jsem za to, ze o skolni posudky pro ucely soudu si zada soud samotny, pripadne tak mohou ucinit i jine statni instituce, nikoliv vsak samotna matka a bez vedomi reditele nebo jeho zastupce. Jelikoz me tento posudek pri soudu poskodil, zajimalo by me, jestli se mohu po pravni strance nejak branit.

Dekuji za odpovedi a nazory
Změna předmětu, původně: Posudek (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nicmene v posudku zminuje, ze matcina vychova je zcela v poradku, znamky jsou prumerne a procento ab…
Kurt 14.12.2018 10:27
Kurt
Dekuji za odpoved. V tomto s Vami naprosto souhlasim. Spis mi slo o to, ze se "ty dve" spolu domluvi…
Jura Kresl 14.12.2018 10:31
Jura Kresl
Jak píšete - "ty dvě se spolu domluvily". Je na soudu, zda k takovému hodnocení přihlédne. Pokud Vám…
Kurt 14.12.2018 10:37
Kurt
Nejen vysvědčení, škola zaznamenává každou absenci. Takže pokud chodil do školy 2x týdně, může si so…
Jan Fiala 14.12.2018 12:34
Jan Fiala
Dobry den, k soudu jsem zaslal dochazku za cely skolni rok (stazenou prave ze skolniho systemu, vcet…
Jura Kresl 14.12.2018 12:48
Jura Kresl
Silně Vám doporučuji obrátit se na nějakého advokáta se zaměřením na rodinné právo - vypadá to, že m… poslední
Kachlík 14.12.2018 13:15
Kachlík

Nicmene v posudku zminuje, ze matcina vychova je zcela v poradku, znamky jsou prumerne a procento absence je v norme. Syn pritom dochazel do skoly cca jednou az dvakrat tydne a znamky mel v danem roce velmi spatne

Doklad o známkách se jmenuje vysvědčení - tam jsou buď známky dobré, nebo horší, každopádně jsou tam napsány a učitelka si je nemůže pro potřebu soudu vymyslet. Tedy pokud posudek tvrdí něco, co je v rozporu s hodnocením (známkami), jak tvrdíte, není takový problém to dokázat. Podobně vysvědčení obsahuje také údaj o zameškaných vyučovacích hodinách.
Co se týká "posudku" - hodnocení žáka skutečně vypracovává třídní učitel.

Dekuji za odpoved. V tomto s Vami naprosto souhlasim. Spis mi slo o to, ze se "ty dve" spolu domluvily, aby byl posudek kladny pro matky a zaporny pro me. Navic lzivy z pohledu studia meho syna. Take s vami souhlasim v tom, ze hodnoceni vypracovava tridni ucitel, ale nemela by zadost na posudek prijit oficialne a nemela by byt podana na vedeni skoly?

Nejen vysvědčení, škola zaznamenává každou absenci.
Takže pokud chodil do školy 2x týdně, může si soud tuto informaci ověřit.
Školy mívají školní systémy. Tam jsou vidět absence, známky. Pokud škola něco takového má, vyžádejte si přístup a doložte to výpisem se školního systému.

Dobry den, k soudu jsem zaslal dochazku za cely skolni rok (stazenou prave ze skolniho systemu, vcetne vyzobrazenych pozdnich prichodu). Problem tkvi spis v tom, ze soud se timto moc zaobirat nechtel a z posudky ucitelky vychazel ve svem vyjadreni i ospod. Pry bohate staci vyjadreni ucitelky, kde jsou skutecnosti jasne uvedene. S tim bych souhlasil, jenze vyjadreni ucitelky je lzive a jak jsem psal vyse, melo to poskodit hlavne mou osobu. Tj. ze je dite v peci matky v dobrem stavu a ja se o jeho prospech nezajimam. Proto zvazuji podani stiznosti na skolu, pripadne na ucitelku, ale netusim jak spravne postupovat a jestli to vubec ma smysl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru