Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo reklamovat baterii

Koupil jsem si náhradní baterii do přístroje. Ačkoli má stejnou velikost jako originál, je její kapacita udaná o 17% vyšší. naměřil jsem při manuálním nabíjení od 3.5V (*) po 4.2 voltu pouze 50% deklarované kapacity (vzhledem k 17% rodzílu to je detail.).

Navíc jsem zjistil, že kontakt T má konstantní odpor (nezávisle na teplotě) oproti nuláku. U originálu se odpor mění podle teploty článku. Za další jsem zjistil, že baterka dlouho ukazuje 3 čárky (ano, idiotský výrobce Panasonic se rozhodl indikátor baterie uděl 3 Proužkový , nechápu, když GoPro umí zobrazit 100 dílků procent.), pak 2 čárky, hned potom jednu čárku, a pak chcípne, tedy 3 čárky>10%, 2 čárky 7%, 1 čárky 1%. (dokonce. na ní je NULA voltů) U originálu jakž takž se dá předpokládat:2čárky <50%, 1 čárky <25%. 0 čárek 5/ od boku.

* Už asi chápete jak je definováno těch 3.5V : když baterka chcípne.

Je právo tuto baterku reklamovat, jelikož podle všeho (poloviční kapacita než deklarovaná, nereagující termistor, indikátor vybití rychlá smrt) je to šmejd.?

Předmět Autor Datum
Reklamovat se může všechno, dokonce i dokonale funkční věc.
karel 22.12.2018 20:11
karel
Hej, a jak to udělám, když to bylo na inzerát, asi od paní, která tomu moc nerozumí asi, prostě je u…
CUI CTU 22.12.2018 20:16
CUI CTU
Aha, od paní. Tak to jedině se s ní dohodnout. Snad to aspoň bylo levné.
karel 22.12.2018 20:19
karel
Příště si podstatnou informaci nenechávejte pro sebe. Na nákup použitého zboží od fyzické osoby se… poslední
ivzez 23.12.2018 01:14
ivzez

Hej, a jak to udělám, když to bylo na inzerát, asi od paní, která tomu moc nerozumí asi, prostě je uživatelka (ale kdo ví jestli nepracuje v eshopu)
Pro technomaniaky: nabíjelo se proudem C/2(asi 520mA) a pak do 8.4V, nějakou roli-nepřesnost hrál fakt, že konstantní napětí bylo měřeno na výstupu měniče(jinak to nejde) a nikoli na kontaktech baterie, což při humpoláckém způsobu dotyku + odporech na konektorech USB coloumb metru pinů udělá nezanedbatelný odpor, ale napětí bylo ukončeno při 50mA.

Příště si podstatnou informaci nenechávejte pro sebe.

Na nákup použitého zboží od fyzické osoby se nevztahují stejná práva
jako v případě nákupu od prodejce. Zde byste mohl reklamovat v případě,
že jste si to s prodávající sjednal v kupní smlouvě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru