Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě vozu v AutoESA

Dobrý den, netuším zda to sem zrovna patří, ale potřeboval bych se poradit. Skrz firmu jsme potřebovali zakoupit nějaké slabé auto do 50.000kč na rozvoz jídla. Vybrali jsme bazar AutoESA v Brně a tam vybrali jednu Fabii. Auto jsme projeli zdálo se v pořádku, ale bohužel nejsme žádní mechanici. Auto jsme si odvezli a zjistily nedostatky jako, že nejde zamykat a při vyšší rychlosti špatně brzdí. V papírech jsme následně našli, že je u všeho nutná oprava a že je auto určeno na náhradní díly a že není doporučený s ním jet do provozu. Ve smlouvě je, že auto můžeme vrátit do 10 dnů, ale pokud se jedná o auto na náhradní díly, tak tohle neplatí, takže s náma jednoduše naprosto vymrd*li... Víme, že jsme byly hloupý a ten kdo to podepisoval si nepřečetl protokol o stavu vozidla. Ale už jen to, že i když věděli, že to auto potřebujeme do celodenního provozu a potřebujeme s něm jet 40km zpátky a prodají nám za 45.000 auto, které je na náhradní díly a ani nemá v provozu co dělat.. Chci se tu poradit, zda s tím jde něco dělat nebo prostě jsme naletěli a nedá se s tím nic dělat? Předem díky za nějakou reakci.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máme teď podobný problém, taky v auto esa v Brně, zatajili skutečný stav vozidla, taky jsme podepsal…
S.B. 26.02.2019 14:59
S.B.
Ví se to už dávno, je to známé, neustále v televizi, na internetu prostě všude se ví, že to jsou šme…
Mont 27.02.2019 10:18
Mont
Přitom lidi, kteří nakupují v autobazarech, nemůžou mít problém si půjčit na novou Dacii. Taky to ne…
davidrome 27.02.2019 16:01
davidrome
Největší sranda jak teď to bylo na černých ovcích, si koupili Passata JEN 16000km NAJETO!!! A JEN ZA…
mont 27.02.2019 18:38
mont
Jen debil, kterej musí dělat hogofogo v Pašíkovi, protože Dacia (nová, se zárukou) je pod jeho úrove… nový
Prasak 27.02.2019 20:46
Prasak
Proto já bych si třeba nějaké ojeté auto za větší peníze už nikdy nekoupil, taky jsem se spálil a od… poslední
mont 27.02.2019 23:46
mont

Máme teď podobný problém, taky v auto esa v Brně, zatajili skutečný stav vozidla, taky jsme podepsali papír, že auto spadá do kategorie C, paní nás ujistovala, že to tak dělají u každého auta a já kráva netušila žádnou levarnu, až teď čtu všechny ty recenze... Auto přestává startovat, baterkou to není, displej se při zahřátí rozteka, při otočení volantem vpředu nějak divně klape..... Auto stalo 55 tisic, dohodli jsme slevu 6 tisíc, která ve skutečnosti dělá jen 2 tisíce, protože těsně před podpisem smlouvy na vás vybali, že musíte zaplatit nesmyslný poplatek 4 tisíce za cebii a asistenční služby které stejně nevyužijete. Do toho pan sliboval, že od všech oprav mají doklady, že to pošlou společně s TP a neposlali, ani ten certifikát.... Už nikdy víc, je to banda podvodníků.

Jen debil, kterej musí dělat hogofogo v Pašíkovi, protože Dacia (nová, se zárukou) je pod jeho úroveň. To vidím denně na cestách, jak osazenstvu oktávek a pasatů praskají šašci, když je předjedu ve své fancouzské krabici. Dost špatně to snáší, chudáčci.
Přitom jedině u novýho auta má člověk jistotu původu a stavu. Kdo si někdy koupil nový, tak jen těžko se vrátí k ojetině.

Proto já bych si třeba nějaké ojeté auto za větší peníze už nikdy nekoupil, taky jsem se spálil a od té doby už si říkám když už nemám vážně prachy a chci se nějak pohybovat koupím si auto třeba za 20000kč, nějaký vylítaný krám. Fungovat nějak bude a překlenu s ním období kdy si nemohu dovolit nové auto. V případě nějaké větší závady jej nechám sešrotovat.
Ale nové auto je nové auto, člověk ví že tam před ním nikdo neseděl, že to auto nikdo nekur***, a bude jen takové, jak se o něj budu starat. Budu mít jistotu toho, že když se vydám na nějakou delší cestu, že by mě nemělo zradit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru