Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem narůstající dluh na nájmu již už u vystěhovaného bytu

Sorry, neotvoril som komplet odkaz s vyznačenou vodotlačou, však desiatkami rokov zhýčkaný človek si na boľševické, pevné, stabilné, nemenné zákony "zlatých komunistov" už tak z lenivosti a pohodlnosti navykol, že ich berie, ako za bernú mincu, za železnú košelu. Ale znenie ako tak baj očko kukám je takmer identické, akurát vám pribudli nejaké vysoké hausnumerá v paragrafovom znení, konštatujem, snaha zo strany ctihodných, slovutných zákonodarcov, ich emeritné blahorodie, tu bola:
https://www.podnikatel.cz/zakony/novy-obcansky-zakonik/f4586170/

Sú aspoň zmeny v O.z. jasné, zrozumiteľné pre laickú verejnosť? Má zákon nejakú postupnosť v ucelených článkoch, "tzv. strom" z ktorého sa v zmysle ústavných článkov odvíja? Alebo je zákon písaný znovu žeravým perom, "jak když kráva sere do plev". Lebo ho nemienim celý prelúskať.

Na SR máme zákony z roku 1967, tuším ešte funguje Správny poriadok. Ba taký O.s.p. - Občiansky súdny poriadok z r. 1964 Zb., Stavebný zákon 50/1976 Zb. z r. 1976 - s tým najviac pracujem, Obč zákonník je tiež inovovaný kadejakými príprckami, prílepkami, odňatiami, vyňatiami, ako sa lúze parazitov a zlodejov z NR SR zachcelo, tak sa "JPP" babe prisnilo. Pritom sú to hlavy pomazané, všetko má tie správne VŠ školy, vzdelanie VUML_MIGMO_KGB_JUDr. s maturitou odborára, rigorózo kvasené eštébáckymi rukaovdíteľmi v CCCP s plánovanými päťročnicami nasiaknutí socialistickou ekonomikou od "deseti k pěti", lebo im to tak nejak správne poľiticky myslí, vy ostatní šmejdi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny