Předmět Autor Datum
Má. Dokonca aj bez prevolania, ktoré bolo poslané súdom, ale si ho neprevzal, môže súd meritórne roz… nový
Nuda 28.01.2019 07:55
Nuda
Mail se nerovná zaslání poštou s doručenkou z jednoho prostého důvodu. U e-mailu nikdo nezaručí, že… poslední
Jan Fiala 28.01.2019 14:02
Jan Fiala
Pokud mate datovou schránku zaslat Vám to takhle může. Spíš bych se zeptal proč se soud pokusil doru… nový
Agre 28.01.2019 09:57
Agre

Má. Dokonca aj bez prevolania, ktoré bolo poslané súdom, ale si ho neprevzal, môže súd meritórne rozhodnúť. Volá sa to doručenie fikciou.

V prípade autorizácie ZEP-om (zaručeného elektronického podpisu) ak ním disponuješ, je možné predvolať mailom lebo sa rovná doručeniu poštou, DVR I. trieda s doručenkou.

Musíš ale rozlišovať súdne pojednávania v konkrétnych veciach, ako sú občiansko právne, platobný rozkaz, trestnoprávne. Tu nie je možné rozhodnúť bez osobne prevzatého doručenia termínu pjednávania.

Mail se nerovná zaslání poštou s doručenkou z jednoho prostého důvodu. U e-mailu nikdo nezaručí, že byl skutečně doručen. Odesílatel žádnou doručenku nedostává. je to to samé, jako když to pošleš obyčejnou nedoporučenou obálkou.
Elektronický podpis slouží jen pro příjemce a zaručuje to, že mail odeslal vlastník podpisu a že se mail od odeslání nezměnil.

Pokud mate datovou schránku zaslat Vám to takhle může. Spíš bych se zeptal proč se soud pokusil doručit předvolání tímto způsobem. Jste svědek? Nebo naopak? Každopádně o Vas stojí a jestli jste s nimi v minulosti komunikoval prostřednictvím emailu a ted jste pro nějakým způsobem důležitý zaslali i předvolání na email.

Nebo pak je tu moznost ze Vas informovali o stání ale chodit na něj nemusíte. To spis bude tenhle případ. Kdyby jste totiž neprebral to předvolání soud se odloží a pro vas si dojdou policajti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru