Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zahrada na mojom pozemku

Zdravím,

Vlastním 2 parcely pod záhradkárskou osadou, na ktorom sú ale cudzie záhradky. Pozemok je evidovaný ako orná pôda v registri "E", bez udelenia akýchkoľvek tiarch.
Záhradky sú v registri "C" a ich ploty neodpovedajú hraniciam mojich parciel. Sú tam presahy.

Záhrady sú dlhodobo neudržiavané, ale sú na nich postavené drevené búde (nie sú vyznačené v katastri a nemajú LV), zasadené stromy a pod. Tak isto je tam plechové oplotenie. Záhradkársky zvez existuje a majitelia záhrad majú platné nájomné zmluvy so zahr. zväzom.

Ako mám postupovať, ak chcem začať parcely užívať a postaviť si tam malú chatku ? Všetko chcem legálne.

Stačí, ak záhradkárom oznámim zámer a požiadam ich o vypratanie ? Alebo musím im zaplatiť za stromy, plot a podobne ? Nechcem tam robiť zlo a hádať sa s ľuďmi, ale nakoľko záhradky neudržiavajú a pozemok je môj, určite mám právo sa k tomu dostať.

Ak by som chcel previesť zlúčenie parciel 2 ks parciel E do jednej Cckovej , aký je postup ? Plánujem tam prístupovú cestu, tak by bolo dobré to reálne zakresliť podľa skutočnosti. Rovnako tak kvôli výstavbe chatky. Aké je tam obmedzenie na plochu ? Musí byť pri rekreačnú chatku oficiálna prístupová cesta ? Tá tam fyzicky je, len nie je vysporiadaná a zakreslená.

Ďakujem,

Martin

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny