Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepis nebyt. jednotka na byt - technická zpráva

Dobrý den,

převádím nebyt. jednotku na byt a mám vypracovanou technickou zprávu. Na stavebním úřadě nám řekli, že musím doplnit jeden paragraf viz

Hygiena, Ochrana zdraví a životního prostředí - HLAVA IV
-------------
paragraf 43

2)
Objekt je navržen tak, aby odolával škodlivému působení vnitřního a vnějšího prostředí, zejména vlhkosti a podzemní vody, protože.... Dále vlivům atmosferickým a chemickým záření, otřesům a biotickým škůdcům.

Kde musím doplnit první větu o to, proč objekt dokáže odolávat vnitřním a vnějším vlivům, takže by věta měla pokračovat tím PROTOŽE.

Je možné tam prostě něco vymyslet a popř. co konkrétně nebo je třeba se informovat u správce domu nebo si vyžádat nějakého technika?

Jedná se o sklepní prostory, které byly rekontruovány a předělány na účely bydlení.

Vše ostatní je v pořádku.

Předmět Autor Datum
pretože bol schválený a vybudovaný na základe platných, vykonateľných zákonných noriem, podľa Staveb…
Nuda 04.02.2019 15:10
Nuda
Nejsem stavař ale domnívám se, že jim jde hlavně o radon. Ten se podařilo prolobovat do zákona a bez… poslední
nerady 04.02.2019 17:39
nerady

pretože bol schválený a vybudovaný na základe platných, vykonateľných zákonných noriem, podľa Stavebného zákona a ostatných vyhlášok odsúhlasených pre územie Českej republiky.

Nahoď pre ukončenie vety nejaký všeobecný cannc, nech je vlk sýty a baran celý.

Ešte im pridaj: ...... z aspektu triviálnej korešpodencie všetky aplikované normy budú korešpondovať v zmysle kauzálneho nexusu.....

Na medze tvojej fantázie sa nekladú nároky.

Nejsem stavař ale domnívám se, že jim jde hlavně o radon. Ten se podařilo prolobovat do zákona a bez papíru o radonu neuděláš kolaudaci žádného obytného domu. Jinak osobně bych na nějakou kolaudaci nebytového prostoru na bytový, pokud tě tam přihlásí kašlal. Bydlím tak už více jak třicet let, kdy podnik předělal nebytové prostory na bytové bez povolení. Když jsem byl za ředitelem tak řekl o stavebním úřadě "serem na ně" a bylo vykydáno. Při sčítání domů a bytů se to zapsalo jako byt a nikdo nic třicet let neřeší. Radon jsem měřil v roce 1991 dozimetry po bytě a vešel jsem se do normy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru