Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Učitel si nahrává hodiny

Dobrý den, chci se zeptat jestli učitel v dnešní době smí nahrávat svoje hodiny na diktafon bez našeho souhlasu. Žáci mají zákaz natáčet a nahrávat učitele a zajímalo by mě jestli to platí aj opačně. Pouští to aj jiným učitelům prý a zajimalo by me jestli bych s tím mohl uspět u ředitele. Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím,že hlasová nahrávka není utajená informace z hlediska GDPR.To bys třeba ani nesměl telefonova…
Karel04 05.02.2019 11:21
Karel04
Karle, máš promíchané, volanému mohou být ukradané cizí hlasy. Ale Volaného mohou znepokojovat cizí… nový
facián 06.02.2019 13:50
facián
Chápu to myslím správně.Učitel nahrává zvuky a pouští je jiným učitelům.Tj.jako když telefonuješ a p… nový
Karel04 06.02.2019 16:47
Karel04
Tam by k tomu měl dát svolení nějaký rodič, jenže asi v tomhle případě by potřeboval svolení ode vše… poslední
Agre 11.02.2019 20:48
Agre

Myslím,že hlasová nahrávka není utajená informace z hlediska GDPR.To bys třeba ani nesměl telefonovat na ulici,aby volaný náhodou neslyšel hlasy lidí okolo.Ředitel Ti nejspíš řekne,abys myslel na učení a nevymýšlel blbosti a nekomplikoval jemu i učiteli život.Nebo mu zkus odejmout souhlas s natáčením svého hlasu a on Ti třeba odejme souhlas s postupem do dalšího ročníku.:-)

Chápu to myslím správně.Učitel nahrává zvuky a pouští je jiným učitelům.Tj.jako když telefonuješ a posíláš s hlasem i jiné zvuky kolem.
Volaného mohou znepokojovat cizí uši =ty jiné učitele znepokojují uši kolegů okolo??Uši žáků těžko,přenos je jednosměrný,je to diktafon.

Tam by k tomu měl dát svolení nějaký rodič, jenže asi v tomhle případě by potřeboval svolení ode všech a tak by spíš škola měla to mít nějak ošetřený že v případě že zúčastňuješ výuky souhlasíte s monitoringem kvůli studijním účelům, nebo tak. Stejně tak by to mělo naopak. Každopádně by ty nahrávky neměl správně nikdo poušťět dalším "třetím osobám"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru