Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ověřování listin.

Repete, citujem:
"Jedine notár zodpovedná za ním vypracovaný verejný doklad, Notársku zápisnicu, za explicitné znenie textu na základe vykonateľných a účinných zákonov".
----------------
Novinový článok bol prevzatý od právneho diletanta, bez právneho povedomia, bez základých znalostí platného práva.

Štátny, kompetentný úrad (notár, obec, apod.) postupoval správne a v intenciách zákona lebo verifikoval údaje z predloženého dokumentu.

Nikdy takýto štátny úrad neoveruje (nevaliduje) pravosť listín, obsah, právny význam v zmysle platnej legislatívy, explicitný význam, ani reálne podpisy s použitým atramentom či originál pečiatkami, dátumami na doklade.

Ak donesie hocikto doklad vyrobený napríklad v CorelDraw, ktorý bude opatrený "guľatými" gumenými pečiatkami s otlačkom textúry gumy a tkaniny (CorelDraw to dokáže vyrobiť), originál podpismi imaginárnych osôb získané zo skriptovej databázy elektronických rukou písaných fontov s rôznymi sklonmi s hlavičkou VŠ inštitúcie o získaní desiatok titulov s absolvovaním ukončeného vzdelania alebo úmrtia až po pochovanie na hrobové miesto, bude úradník iba verifikovať (komparovať) predložený dokument so samým sebou, ako mu bol predložený. Iné ho nezaujíma. Maximálne si overí predložený občiansky predkladateľa listiny (Aj občiansky môže byť sfalšovaný).

Takýto doklad opatrený pečiatkou úradnej osoby nemôže slúžiť k právnym úkonom.

Na kontrolu originálu je poverený iný inštitút. Na kontrolu obsahu z právneho aspektu slúži zase iná inštitúcia.

Originál text s významovým obsahom, ktorý slúži k právnym úkonom, môže vystaviť výhradne notár formou Notárskej zápisnice, RI-íčky apod.

Ak si ale v rámci svojich kompetentní notár dá overiť pravosť predloženej listiny (veci), následne k validovanej listine súdnymi znalcami z odboru vypracuje notársku zápisnicu, takéto zosumarizované dokumenty je možné akceptovať štátnymi úradmi prípadne právnymi subjektami či fyzickými osobami (zberateľmi starožitností, apod.)

Lenže je otázkou, či niekto normálny dokáže stroviť, schosnovať údaje z dielne nejakého blbečka, skrumpovaného JUDr. notára spolčeného s mafiou, ktorá celé jeho divadlo s reťazcom overení podplatila, či si nekúpili aj znalcov. (Podvody notári robia, len sú akosi mimo zákon, netrestateľní, lebo sú to "naši ľudia", nakvaenci komunistickou čvargou na PF ÚK).

Marginálne:
Na skomunizovanom Sľovensku, plnom eštébáckych vrahov (sme vám ich exportovali, tu by sa nedalo rozkrádať drobné SR hospodárstvo pre všetkých udavačov), boľševickej lúzy lumpenproletariátu, takto dopadol v dobrej viere súčasný prezident Kiska, ktorý v dobrej viere kúpil pod Slavkovom ničím nezaťaženú rolu, pozemok, ktorý bol krištáľovo čistý, voňavý, nepoškvrnený ako ľalia, bez nejakého zápisu, poznámky pod čiarou, vkladu vecného bremena, v príslušnom liste vlastníctva poctivo evidovaný katastrom.

Dopadol prezident Kiska v tomto "zdvojenom vlastníctve" tak, že musel po rozhodnutí justičného talármafiána právoplatne získanú nehnuteľnosť vrátiť pôvodnému majiteľovi, nejakému zubárovi, ktorého akýsi nevinný, celkom logicky netrestateľný pozemkový mafián (o ktorom sa ani len nešpitne v médiách), podvodom pripravil o rolu, podvodnou zmluvou o kúpe a vklade majetok v LV prepísal parcelu na seba (spol.s.r.o.) a takto očistenú rolu v LV bez záznamu, predal dobromyseľnému Kiskovi. Stalo sa tak na bohabojnom, sľušnom, poctivom, pracovitom Sľovensku roku Páně, cca pred 20-rokmi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny