Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Depozit - význam slova si nájdi na nete. Daj sem plnú otázku. Či na vozidle fyzicky jazdíš, prevza…
Nuda 28.02.2019 10:50
Nuda
V smlouvě je že kupuju auto určené na náhradní díly a že ho kupuju jak to stojí..., druhá věta je že… nový
rehhh 09.03.2019 18:01
rehhh
Myslieť sa dá jedine v prípade, ak budem oboznámený s celým textom zmluvy. Nejaké JPP pavlačovej drb… nový
Nuda 10.03.2019 07:52
Nuda
Rehhh. kde jste vzal tuto hloupost? "Kupující se stává majitelem až po přepisu vozu " nový
milan.cukrar 10.03.2019 11:05
milan.cukrar
Tak máš to auto alespoň fyzicky u sebe nebo ho má stále prodávající včetně dokladů a peněz?Celé je t… nový
Karel04 10.03.2019 19:29
Karel04
Tato část smlouvy je neplatná. Prodávajíci takto nemůže postupovat. Po prodeji vozidlo patří kupci,…
milan.cukrar 28.02.2019 17:58
milan.cukrar
toto je ve smlouvě, naštestí už to přišlo a je to ok díky nový
rehhh 11.03.2019 14:21
rehhh
Dobře, že to dopadlo OK, ale tato část smlouvy je neplatná. poslední
milan.cukrar 11.03.2019 18:05
milan.cukrar

Depozit - význam slova si nájdi na nete.

Daj sem plnú otázku.

Či na vozidle fyzicky jazdíš, prevzal si ho, alebo je vozidlo stále na parkovisku v bazáre ak si ho vyplatil, alebo len čítaš podmienky zmluvy pritom ešte nie si reálnym vlastníkom veci.

Depozit môže znamenať, že ho bazár opakovane predá, strhne si náklady na uskladnenie pričom zostatok zo sumy z predaja ti láskavo ponechá. Aby sa mu veci nekopili na parcele v prípade lenivých šlendriánov.

V smlouvě je že kupuju auto určené na náhradní díly a že ho kupuju jak to stojí..., druhá věta je že souhlasím stím že pokud nebude vozidlo do 14 dnů převedeno, tak prodávající vyřadí vůz do depozitu. Kupující se stává majitelem až po přepisu vozu a souhlasí že prodávající může nakládat z vozem dle smlouvy. Koupil jsem ho 23.2, dohodli jsme se že mu dám plnou moc na přepis, ale do ted mi nic nepřišlo. Prý to teda už přepsal a poslal, ale kdo ví, co si o tom myslíte?

Myslieť sa dá jedine v prípade, ak budem oboznámený s celým textom zmluvy. Nejaké JPP pavlačovej drbny na fórach nemajú relevantný charakter k meritórnemu vyjadreniu s odvolaním sa na konkrétne zákony a paragrafy.

Lenže pamätaj na zásadný právny aspekt v právnom štáte, ktorý znie:

Čo nie je zákonom explicitne zakázané, to je dovolené.

Teda ak predmetná zmluva neodporuje platnému, účinnému a vykonateľnému zákonu (Obch.zákonníku, Obč.zákonníku, ústave, Dohovoru, Listine ľudských práv) je platná a v prípade súdneho sporu je miestne a vecne príslušným súdom akceptovateľná.

Tak máš to auto alespoň fyzicky u sebe nebo ho má stále prodávající včetně dokladů a peněz?Celé je to nějaké divné,podle té smlouvy a dohody,když se na to on vykašle,tak chce auto vyřadit?A kdo platil poplatky za převod?Jestli tvrdí,že už vše zařídil a poslal a nic zítra poštou nepřijde,navštívil bych nejbližší registr vozidel s tou kupní smlouvou a požádal je,aby se koukli,kdo je nyní majitelem vozidla.

Tato část smlouvy je neplatná. Prodávajíci takto nemůže postupovat. Po prodeji vozidlo patří kupci, nemůže Vám BEZTRESTNĚ odmontovat značky a "uložit na registr" Pokud vozidle nepřevedete na sebe, teoreticky, protiprávně to ale může udělat.

Co to znamená? Že Vás straší, abyste vozidlo za něj převedl na sebe. Je to i ve Vašem zájmu. Zřejmě je líný a nechá to na Vás, i když hodně riskuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru