Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Odfláknutá" kontrola inspekce práce

Můj bývalý zaměstnavatel byl pěkný šmejd, proto jsem podal na Státní úřad inspekce práce podnět ke kontrole. Podnět se týkal skutečnosti, že mi zaměstnavatel neproplatil náklady související se vstupní lékařskou prohlídkou, což byl zaměstnavatel povinen (viz § 101 odst. 6 zák.č. 262/2006 Sb. a § 59 odst. 2 zák.č. 373/2011 Sb.). Oblastní inspektorát práce provedl kontrolu a shledal, že zaměstnavatel porušil své povinnosti jak je patrno z odst. 1 výsledku kontroly v dokumentu informace-o-v-sledku-kont-01.jpg

Z výsledku kontrolu mě zaráží text uvedený v odst. 2, kde Oblastní inspektorát práce uvádí:

Kontrolovaná osoba nepodala námitky proti zjištěné skutečnosti uvedené v Protokolu č.j. ..... za zaslala dne ....2019 písemné vyjádření, ve kterém uvedla, že Vás písemně vyzvala k doložení dokladu k proplacení nákladů na zpracování výpisu. Zpětnou vazbu od Vás doposud neobdržela. Máte tedy možnost požádat kontrolovanou osobu o proplacení nákladů na zpracování výpisu z Vaší zdravotnické dokumentace.

Tento text uvedený v odst. 2 považuju za žvást a lži protože:
- Údajně mě bývalý zaměstnavatel vyzval písemně cit. "... k doložení dokladu k proplacení nákladů na zpracování výpisu.", což není pravda, žádnou výzvu jsem neobdržel a proto ani zaměstnavatel nemohl obdržet z mé strany zpětnou vazbu. Také nemohu doložit doklad o proplacení nákladů na zpracování ze zdravotnické dokumentace, protože ten jsem dal zaměstnavateli a ten mi slíbil, že ho proplatí a nestalo se tak. Také nevidím důvod, proč bych měl znovu žádat zaměstnavatele o proplacení nákladů na zpracování výpisu z Vaší zdravotnické dokumentace, protože to jsem udělal při nástupu.

Mám z toho takový pocit, že Oblastní inspektorát práce odflákl kontrolu a navíc se nechal oklamat zaměstnavatelem. Chci na žvást a lži uvedené v odst. 2 výsledku kontroly reagovat, tak abych donutil Oblastní inspektorát práce provést kontrolu pořádně a také, aby donutil mého bývalého zaměstnavatele k proplacení nákladů zpracování výpisu ze zdravotnické dokumentace.

Prosím o radu, jak a jakým způsobem mohu reagovat na odst. 2 výsledku kontroly, který je plný lží:
- obrátit se na nadřízený správní orgán se stížností proti postupu správního orgánu dle § 175 odst. 7 správního řádu?
- stížností k Veřejnému ochránci práv (obudsman)?
- jinou stížností (komu, jak)?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny