Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alimenty

Dobrý den,
Je mi 20let, studuji vysokou školu a bydlím v bytě, který vlastní moje babička. Má matka mi posílá do teď 1000 kč na účet a platí výdaje za byt. Nyní však začala mít problém s délkou mého studia a odmítá mi na dále platit cokoliv z výše uvedeného.Její čístý příjem se pohybuje řádově okolo 100 000Kč měsíčně. Ráda bych se zeptala na jakou výši alimentů mám nárok a jak postupovat, abych je získala.  Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tvoji rodiče jsou rozvedení a ty žiješ s otcem? Pak má smysl mluvit o alimentech.
Jan Fiala 19.03.2019 12:34
Jan Fiala
Ne žiji sama. Otec od nás odešel, když jsem byla malá a aliemnty mi nikdy neplatil.
Karotka89 19.03.2019 12:49
Karotka89
Alimenty sa nepremlčujú, podaj na súd určujúcu žalobu na vlastného fotríka, nech ti retroaktívne zap… poslední
Nuda 19.03.2019 15:27
Nuda

Alimenty sa nepremlčujú, podaj na súd určujúcu žalobu na vlastného fotríka, nech ti retroaktívne zaplatí celú sumu od tvojho narodenia. Máš porád chechtáky na slušný voz, prípadne na vlastnú garsónku. Ak dlžnú sumu nesplatí, skončí obratom vo väzbe a po odsúdení v base nepodmienečne. Pritom aj ak si odsedí (čo je takmer isté za obdobie 20-rokov neplatenia), dlh na alimentoch zostáva stále v občiansko-právnej rovine.

S máti sa dojednaj, aby sa zľakla a platila.

Máti určite nie je zaviazaná súdom platiť ti výživné, lebo stále žijete spolu v spoločnej domácnosti, teda žiješ u jedného z rodičov.

Mala by si tiež podať určujúcu žalobu proti odporkyni, proti máti, lebo sa riadnou cestou nedočkáš ani koruny ak sa rozhodne nedávať ti do rúk žiadne výživné. Pritom máti je právne nepostihnuteľná, lebo nie je doposiaľ žiadnym rozhodnutím viazaná k plneniu výživného určeného do tvojich rúk po dovŕšení veku dospelosti a tvojej plnoletosti, resp. ani nemáš v rukách meritórne rozhodnutie súdu, v akej výške má prispievať k tvojmu životu.

V tvojom veku je to problém, musíš postupovať ako svjprávna, plnoletá osoba za seba v plnej miere.

Dokonca ak by bola máti zaviazaná súdom na určitú výšku plnenia výživného k tvojim rukám, pritom by platila s omeškaním napríklad iba každý tretí mesiac 500.-Kč, žiaden orgán ju neobviní, ani súd ju neodsúdi, nepoženie pred súd, lebo snaha z jej strany bola, akurát jej momentálne finančná situácia nedovolí plniť pravidelné mesačné výživné určené súdom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru