Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vstup na cizí pozemek

Dobrý den, následující situace se mi stala cca před půl rokem, takže mě to zajímá spíše teoreticky, jelikož žádný spor netrvá a vše je "vyřešeno". Jde mi spíše o princip a dotaz, kdo byl v právu.

Večer jsem šel z práce, z odpolední a byl jsem požádán paní, co dělá servírku v nedaleké nálevně, abych jí pomohl. Po bližším zkoumání s čím že to vlastně, jsem pod jejíma nohama ve křoví objevil na mol ožralou místní postavičku. Sdělila mi, že se jí v hospodě z ničeho nic sesypal (u těchto trosek už je to celkem rychlovka) a nebyl kdo by ho odvedl. Nu což týpka jsem popadl a za 30m byl doma. Teda doma... Branku si otevřel vlastním klíčem (dal ho jí a ona odemkla) a odvedl jsem ho do (jeho?) "vejminku" (vlastní vchod, od kterého měl rovněž klíče).

Co jsem nevěděl, že dům je buď jeho bratra, nebo společný a onen ožungr je tam pouze "trpěn". V momentě, kdy jsem odcházel, vyletěl onen bratr z baráku a začal na mě ječet co tam dělám. Zachovaje klid jsem se mu snažil situaci vysvětlit (nemožno), tak jsem zvýšil tón hlasu s tím, nechť si to vyříká s dotyčnou, která mě požádala o pomoc, že jsem šel pouze kolem. Opět nulová odezva a řev, že jsem na cizím pozemku. Na argumenty, že když si jeho brácha odemknul, tak se dá asi kur.va předpokládat, že tam bydlí, jejich rodinné vztahy mě nezajímají a že fakt řve po nesprávné osobě reagoval opět agresivitou a výhružkami (tě vyvedu, nakopu do (_!_) apod. ). To už jsem udělal 3 rychlé kroky směrem k němu a frajer utekl za dveře. Odešel jsem ze dvora pryč, že je věc uzavřena. Otevřelo se okno a frajer opět v agónii, že na mě pustí psa. Což už jsem komentoval pouze slovy, že o něj taky může přijít, protože ač nerad mu ho v rámci nutné obrany zastřelím. A šel jsem pryč.

Přiznám se, že majetkové vztahy u nich v rodině neznám, nicméně je-li tady někdo natolik právně erudovaný, budu rád, když se dozvím, jak by byla situace řešena, z toho, co víme, kdyby na mě skutečně pustil psa (vlčáka) a já se bránil legálně drženou střelnou zbraní. Chápu, že situace není jednoduchá, nicméně opravdu necítím, že bych udělal cokoliv špatně. Týpka prostě lustrovat nemohu, kde má trvalé bydliště a klíče od baráku jsem pokládal za dostatečný "důkaz" toho, že tam bydlí (on tam skutečně bydlí, pouze nevím, jaký má k nemovitosti právní vztah).

Děkuji za odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny