Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Virtuální provozovatel Dálniční známka netřeba?

Pan nedostudovany pravnik vo videu jemne zavadza. Vlastne klame a to dost podstatne.
Nespomina napriklad, ze ucastnikom riadenia moze by aj majitel veci a ze dokonca tato vec moze zabavena.

Vlastník věci, která může být nebo byla zabrána, je účastníkem řízení o přestupku v případě, že se rozhoduje či bylo rozhodnuto o zabrání věci podle ust. § 53 přestupkového zákona, ve kterém jsou upraveny podmínky pro zabrání věci. Vždy však platí, že zabrat věc lze pouze v případě, že to vyžaduje bezpečnost osob či majetku nebo jiný obdobný zájem (typicky se tedy bude jednat např. o zabrání zbraně)

Ci mas pocit, ze ked spravny organ najde tvojcih 100 pokut za rychlost, vypisane na tvoje auto, ze nemoze dojst k zabaveniu auta?
Dalsia vec, co ma zaujala je ako chce 200 pokut dat v do jedneho riadenia, respektive platit za jednu len, pretoze taketo ustanovenie som nenasiel.
Kocourek nespomina ani toto (preco asi?).

Zvláštním typem rozhodnutí o přestupku je příkazní řízení, které zjednodušuje, zkracuje a zlevňuje celé řízení o přestupku.

V případě, že je správní orgán na základě předložených podkladů přesvědčen o skutkových zjištěních vztahujících se k určitému přestupku (tedy že nemá pochyby o tom, že se přestupek stal a kdo jej spáchal), může rozhodnout o spáchaném přestupku formou příkazu, popř. příkazu na místě, a to aniž by nařizoval ústní jednání či prováděl dokazování podle správního řádu.

Ak pride x-ta pokuta na rovnake auto, majitela a prevadzkovatela je viac ako pravdepodobne, ze sa pouzije tento istitut. Cize pokuta bude okamzita. Odvolanie sice na chvilku oddiali, ale nie je dovod sa domnievat, ze odvolaci organ rozhodne inak. Ako bude Kocourek postupovat dalej? Aha klasika, nastrci mladistveho, niekoho mrtveho, alebo osobu nesposobilu pravnym ukonom? To uz tu bolo a pokial viem u sudu im to nepreslo.
Kocourek jaksik nespomina ani pausalne naklady na riadenie, ktore sa platia okrem pokuty.
Kocourek nespomina institu ochranneho opatrenia, ktory je moze pouzit ako prevenciu voci recidive, medzi ktore by sme mohli radit aj zakaz viest motorove vozidolo, ale prepadnutie veci, ci nahradnej hodnoty.
Kocourek sam priznava, ze ani najvyssi sud ho nepodrzal a ze si vyklada zakony po svojom...ake a ako u zamlcuje, ale usvedcuje sam seba, ze u Najvyssieho sudu uz prehral.
Zaroven klame v tom, ze nie je mozne sa obratit na Ustavny sud, pretoze ide o zalezitost malej hodnoty. Samozrejme, ze sa s touto vecou na US obratit ide, ale je to vopred prehrany suboj.
Z videa som sa len dozvedel, ze obce su zle, ze pokutuju vodicov a zarabaju na tom so zlymi sukromnikmi a ze si zakerne davaju radary a chudaci vodici potom musia dodrziavat rychlost. Je usmevne, ked spomina prekrocenie rychlosti v obci o 7km/h, akoby vsetci v obci prekracovali rychlost len minimalne. Zrovna vcera ma obiehal rano debil bez smeroviek pred skolu na prechode, kde je aj autobusova zastavka, kde je 40 a siel asi 70km/h odhadom. Co s takym pane Kocourek? Btw bola to zrovna v case ziackej spicky o 7:30, cize pravdepodobnost stretu s dietatom je pomerne velka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny