Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak resi PCR prestupek-rozbite okno

Zdravim, pred tydnem mi nekdo na domku rozbil ve vecernich hodinach okno, policie byla volana i bych asi osobu poznala ale je mi to platny pokud jsem ho nechytla za ruku u cinu? Mam ocekavat od policie nejake dalsi setreni nebo takove veci shazuji ze stolu jako prkotiny kde jde o 1000kc?

Předmět Autor Datum
Pokud není koho obvinit, policie to odloží. Ale je dobré to mít nahlášené u PČR, protože se to může… nový
Jan Fiala 22.05.2019 06:07
Jan Fiala
Policie bude pátrat, pokud nenajdou viníka, případ odloží. Jiné řešení není. nový
milan.cukrar 22.05.2019 06:39
milan.cukrar
Pokud jsi neřekla kdo, tak to po měsíci odloží a dají ti papír o odložení věci, ten můžeš použít u p… nový
nerady 22.05.2019 13:28
nerady
Na zápalnou lahev je potřeba zbrojní pas nebo ne? nový
wjwj 22.05.2019 13:43
wjwj
Zbrojní pas neexistuje. Na zápalnou lahev je potřeba psychiatr. nový
Kurt 22.05.2019 15:10
Kurt
budou to řešit jako přestupek, pravděpodobně, spíš určitě to odloží. nový
Agre 05.06.2019 22:29
Agre
Nám se kdysi kdosi vloupal do chatky na zahrádce. Ukrást tam nebylo co, spíš tam nechali něco co si… nový
Yarda 06.06.2019 14:20
Yarda
"I bych asi" je aký slovný zvrat? Ak označíš osobu, ktorá ti poškodila majetok aj nepatrnej hodnoty… poslední
Nuda 06.06.2019 15:03
Nuda

Pokud jsi neřekla kdo, tak to po měsíci odloží a dají ti papír o odložení věci, ten můžeš použít u pojišťovny pokud máš příslušné pojištění. To platí pokud bylo okno rozbité kamenem, pokud je to zápalnou lahví tak se policie snaží o trochu víc.

Nám se kdysi kdosi vloupal do chatky na zahrádce. Ukrást tam nebylo co, spíš tam nechali něco co si odnesli od vedle a udělali tam bordel (ještě větší než tam máme normálně). Ty věci jsme vrátili těm co se o ně hlásili, policie to vyšetřovala (nebyli jsme jediní, asi to ti loupežníci brali po řadě). Pak nám napsali, že pachatele nevypátrali, tak to odkládají a za nějaký čas nám oznámili, že pachatele přece jen vypátrali a pokud chceme náhradu škody, tak ji máme vymáhat v občansko-právním řízení.

"I bych asi" je aký slovný zvrat?

Ak označíš osobu, ktorá ti poškodila majetok aj nepatrnej hodnoty si ako svedok, osoba poškodená, ktorá opoznala na vlastné oči, zmysly, páchateľa.

Fízli vec prešetria a ak zistia, že páchateľ nemá alibi, nemá (alebo má) na rováši viacero skutkov v jednočinnom súbehu na iných majetkoch, postúpi vec miestne príslušnej obci k rozhodnutiu, ako priestupok proti občiansko-právnemu majetku s vyčíslenou škodou na súkromnom majetku.

Správny orgán uloží páchateľovi pokutu, ale škodu si musíš uplatniť na civilnom súde voči odporcovi - páchateľovi s doloženým meritórnym rozhodnutí polície.

Aj imateriálnu, škoda na dobrej povesti, v zamestnaní, v rodinnom, osobnom živote a hlavne materiálnu s účtenkami o výmene, práca, tovar, nákupy, cestovné, strata času, nečakané, neplánované navrátenie sa z liečebného pobytu zo slnečnej Kalifornie kvôli zabezpečeniu majetku, apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru