Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochrana movitého majetku proti exekuci

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda mám nějakou možnost ochránit svůj počítač před exekutorem, když bydlím s dlužníkem na kterého je podaná exekuce. Od počítače mám na pár komponentů důkazy, že jsou moje (grafická karta, procesor, paměti), většinou se jedná o faktury nebo výpis z účtu. Nicméně ostatní komponenty jsou staršího typu a nemám od nich faktury které by dosvědčily mé vlastnictví. Počítač potřebuji ke studiu a budoucí práci. Tak bych se chtěl zeptat, zda je nějaká možnost, jak dané vlastnictví dokázat(je-li to vůbec možné).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ochráníš ho tak že ho schováš. vyjmenoval si dost podstatné komponenty to pc co jsou prokazatelně tv… poslední
Agre 05.06.2019 21:59
Agre

Ochráníš ho tak že ho schováš. vyjmenoval si dost podstatné komponenty to pc co jsou prokazatelně tvoje, i kdyby, a to zdůrazňuju i kdyby ti nechal exekutor ty periferie vyndat tak ten zbytek, to ani řešit nebude...Navíc by ti musel dovolit buď znehodnotit pevný disk, nebo aspoň udělat zálohu dat ale stejně disk by jsi měl správně znehodnotit taky, všechny.

To spíš půjde po "věcech" jako nějaké drahé plemeno psa, kočky, papouška, hada,...Se bude snažit tlačit na to je prodat, ale to se dá zase svézt na citovou záležitost že to nejde.

Nakonec toskončí buď exekucí na nemovitost nebo na plat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru