Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přepis auta na nového majitele který nespolupracuje

Dobrý den, chci se zeptat jak mám postupovat když kupující nespolupracuje co se přepisu auta týče.. Podepsali jsme kupní smlouvu dal jsem mu velké tp a malé od vozu aby si mohl udělat evidenční kontrolu kterou už udělal, ale najednou nezvedá telefony a ani nereaguje na sms ani e-mail už 2 den.. mám vyfocenou jeho občanku.. a mě jako majiteli hrozí pokuta 50 000kč když od podepsání kupní smlouvy do 10 dní nepřepíšu na nového majitele auto.. Jak mám postupovat v tomto případě? jaké mám možnosti? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To co píše Kurt je citace ze zákona 56/2001, kterou jsem tam přes poslance Kolomazníka prosadil. Boh…
milan.cukrar 29.05.2019 13:05
milan.cukrar
Nevím kde bydlí mám nafocenou jeho občanku jenom ze předu kde je jméno atd.. neznám adresu.. tak jak…
Lolik575 29.05.2019 17:22
Lolik575
Lolíku, To se mi nechce věřit, že někdo v techto letech dělá takovou hloupost. Okopírovat si občanku…
milan.cukrar 30.05.2019 06:02
milan.cukrar
Taky ta policie může zjistit, že občanka je evidovaná jako ztracená (kdo normální by si nechal fotit… poslední
ml1 06.06.2019 17:36
ml1
...to auto je už totiž dávno prodané někomu jinému dalšímu. Je důležitý obsah té smlouvy. Buď už je… nový
Agre 05.06.2019 22:18
Agre

To co píše Kurt je citace ze zákona 56/2001, kterou jsem tam přes poslance Kolomazníka prosadil. Bohužel je ale bezzubá, protože se další část zákona nedotáhla do konce. Neboť sice tato novela nařizuje, aby úřad provedl změnu, ale k tomu potřebuje spoustu dokumentů. Předně evidenční kontrolu, kterou tazatel nemá, dále techničáky, které by se dali sehnat a pak zaplacení převodu a ekopoplatku, pokud je třeba. bez toho to nikdo nepřepíše.
Takže jediná legální cesta je, dotáhnout kupce na registr, nikoli sdělovat, že nezvedá telefon. Dojet za ním.
Jinak to nejde.

Nevím kde bydlí mám nafocenou jeho občanku jenom ze předu kde je jméno atd.. neznám adresu.. tak jak ho mám dotáhnout když nezvedá telefon na sms nereaguje a ani na e-mail atd.. mám jít s tím na policii? nedej bože kdyby to někde rozsekal tak to vše půjde na mě a i veškeré přestupky atd.. zítra tedy zkusím na ten úřad jít ale asi mi nepomůžou..

...to auto je už totiž dávno prodané někomu jinému dalšímu. Je důležitý obsah té smlouvy. Buď už je vozidlo rozprodané na díly nebo s nim jezdí na jinou kupní smlouvu někdo třetí...bohužel třeba už v dobré víře. lze to řešit prvně na pojišťovně kde ukončíte pojistku, pak upozornit policii na tuto skutečnost a vyžadovat o tom úřední zápis. Při případném soudu se pak zbavíte veškeré právní zodpovědnosti za škodu vzniklou vozidlem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru