Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Matka mě nutí, abych dal jejímu právníkovi plnou moc na soud s otcem

Základná otázka je: si už plnoletý?
Ak áno - tak máš možnosť súdne požiadať, aby otec (ako píšeš - platil do rúk matky a ty si z toho - s prepačením - videl H0vn0) a aj matka ťa podporovali - teda výživné (nakoľko študuješ a pripravuješ sa na zamestnanie) ti platili na TVOJ účet.
Na toto teda NEMUSÍŠ dávať nejaké splnomocnenie JEJ právnikovi - a mám dojem (nechcem urážať), že tvoja matka takýmto spôsobom chce dosiahnuť, aby ONA mala príjem, ktorý patrí tebe.
Preštuduj si vaše zákony o výživnom, starostlivosti o dieťa, zákon o rodine. Budeš sa čudovať, koľko máš TY možností vo svoj prospech.

A ešte niečo: pokiaľ by si toto dosiahol a oni by neplatili - je to trestné a jednoducho by si svoje dostal aj cez exekútora (a ICH by to vyšlo ešte drahšie).

P.S. Teraz čítam - máš 20 rokov - takže matka ti 2 roky "kradla" výživné od otca.
Takže - ani sa o tom s matkou nebav. Jednoducho (a keďže nemáš príjem z inej činnosti) - podaj na otca i matku na súde návrh na určenie výživného od nich a požiadaj súd o odpustenie od súdnych poplatkov (dá sa to, prihliada sa na príjem navrhovateľa).
A možno bude matka riadne prekvapená, až dostane predvolanie a dozvie sa, že aj ONA ti musí platiť - ak ešte dokážeš, že 2 roky si z otcových peňazí nevidel ani haléř - tak aj toto ešte ona bude musieť ti zaplatiť. Do haliera a s úrokmi!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny