Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Matka mě nutí, abych dal jejímu právníkovi plnou moc na soud s otcem

(Je mi 20 let, nebydlím ani s jedním z rodičů)
Dobrý den,
jak už to tak chodí, ne všechny rodiny se povedou a já to zrovna taky zchytal. Moji rodiče už spolu nežijí, ani nevím jestli jsou rozvedení či nikoliv. Dlouho jsem bydlel s matkou a posledních cca půl roku žiju sám. Matka mi vždy říkala, že můj otec žádné alimenty na mě neplatí (má to důvod) a že až se budu cítiž, že z něj chci tahat peníze tak ať si to vyřeším (což jsem nikdy neplánoval).
Včera jsem se však sešel s matkou, abychom se domluvili jak mě bude finančně podporovat během studia. Na něcěm jsme se dohodli, avšak moje matka na to přistoupila jen za podmínky, že jejímu právníkovi dám plnou moc na vymahání alimentů od otce (!!). Načež mi bylo řečeno, že on mi celou dobu alimenty platil (I od 18 let, což mělo jít mě ty peníze ne?). Ještě je to zajímavější o to, že on na mě platil 12500, což je tak dvakrát víc než by musel. Podle matky to bylo kvůli nějakému krácení daní, podle otce se k tomu nechal dotlačit, i když nebyl schopný je vždy platit.
Sluší se ještě poznamenat, že můj otec je takový všelijaký, moc jsem ho nepoznal, ale moje matka je ověřeně zlý člověk, který ještě trpí jakousi chronickou lhavostí ale já jsem si jistý, že je to celé na 95% nějaká bouda jak oškubat mého otce.

Má otázka zní, můžu nějakým způsobem dát plnou moc tomu právníkovi v tom znění, že je jen k vymáhání alimentů od data mých narozenin, které podle zákona poputují jen na můj účet? (Aby se matka nemohla nějak obohatit jak to dělala bez mého vědomí doteď)

(Důvod proč podpis neomítnu je, že matka má dost peněz, ale já mám fakt hluboko do kapsy na vysoké škole a bez jejích příspěvků bych to moc nedal, ale jí jde spíš o to oškubat otce než mě, takže nebude mít zas tak obrovský rpoblém když peníze dostanu já, hlavně aby je neměl táta.)

Děkuji všem, prosím poraďte.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny