Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hledání jiných poškozených na sociální síti

Ahojte,
měl bych dotaz ohledně potenciálního hledání stejně poškozených lidí jedním řemeslníkem na sociální síti. Začnu od začátku a zkusím být co nejstručnější:

Plánovali jsme rekonstrukci bytu. Přítelkyni končil nájem a na mém bytě bylo zapotřebí najmout opravdu rychle. Sehnali jsme tak na rychlo jen jednoho řemeslníka - prezentoval svou práci na lokální skupině na FB (fotky vypadali dobře, ale jak se později ukázalo, je to práce kterou dělal na svém domě). Dohodli jsme se na nějakém postupu, moje chyba že jsem netrval na smlouvě o dílo. Při předání jsme se nestačili divit co považuje za dobré odvedenou práci - vodováha je sprostě slovo, kachličky na podlaze s 3 mm rozdílem apod....

No poslali jsme mu reklamami poštou - neodpověděl a dostal pokutu od ČOI. Nyní po nějaké době jsme poslal návrh na mimosoudní vyrovnání opět přes ČOI - momentálně mu běží 15 denní lhůta na vyjádření. Do návrhu jsme napsali, že mu dáváme poslední možnost ušetřit za uhrazení poplatku za znalce a právníka - víme že znalec nám dá posudek,některý bude na naší straně, ale moc se nám do soudu nechce.
Jelikož jsme ho našli na sociální síti a jiný řemeslník (elektrikář) se prořekl, že jinde s ním měli také problémy, tak nás napadlo sehnat kontakt na někoho, kdo dopald stejně jako my. Chceme to jen čistě ze strategických důvodů - prostě mu říct: koukejte, nejsme jediný komu jste zmrvil rekonstrukci, jsou to ti a ti a nemáme problém jim poradit jak mají postupovat aby dosáhli toho co chceme my - uhradit alespoň znehodnoceny materiál, poničenou vaničku atd ...
Takže: když napíšu na FB tohle, může mě napadnout za pomluvu?

Dobrý den, shaníme kontakt na stejné poškozené lidí jako jsme my dva - jistý řemeslník ze Smržic co provádí stavební práce, rekonstrukce apod, ale výsledek je absolutně neprofesionální. Pokud by jste někoho takové znali, budu rád za kontakt. Nám doslova upadly kachličky a rozhodně to tak nechceme nechat být. Pro pobavení přikládám foto :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Musíš to hledání na FB napsat tak, aby nebylo urážlivé. Pokud to napíšeš stylem, že dotyčný neodvedl… nový
Jan Fiala 18.07.2019 06:52
Jan Fiala
Ludia nebudte dosrati z GDPR a zalob, ktore nikdy nepridu. Sudy sice obcas rozhoduju podla vesmirnyc… nový
fleg 19.07.2019 10:08
fleg
Přesně tak. poslední
jezekhifi 28.07.2019 16:31
jezekhifi

Musíš to hledání na FB napsat tak, aby nebylo urážlivé. Pokud to napíšeš stylem, že dotyčný neodvedl sjednanou práci a že hledáš stejně postižené lidi, pak to není pomluva, nedá se to brát jako urážka.
Pomluva je úmyslná lež, kterou šíříš, abys někoho poškodil.

Ludia nebudte dosrati z GDPR a zalob, ktore nikdy nepridu.
Sudy sice obcas rozhoduju podla vesmirnych sil, ale pravo v podstate funguje.
Napis to normalne akoby si to povedal na osobnom stretnuti niekomu, samozrejme bez sprostych slov, co ta napadaju, pretoze existuje nieco ako pravo na nazor. Ja idem momentalne do suneho sporu s jednou pani, co ma verejne obvinila (navyse pisomne), ze kradnem elektriku a napriek tomu je tu urcita sanca, ze sud prehram, pretoze ak sa spoja vesmirne sily proti mne ospravedlnenie neziskam...pretoze pravo na nazor.
Napriek tomu do toho idem, ked som raz presvedceny, ze mam pravdu budem sa za to bit bez ohladu na pripadne nasledky.
Mimochodom sudnych zalob sa neboj, tie sme mali na krku tu na poradni uz snad desiatky a nikdy k nicomu nedoslo, maximalne sa mi vyhrazali mailom a zopar optimistov skusilo na mna robit bububu v telefone, ti sofistikovani to skusali dokonca cez svojich pravnikov.
A kludne jeho meno napis aj tu, on Google sa uz postara o napravu uvidis;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru