Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Čtyřkolka

Většina zákonů v ČR má chyby a je to dáno postupem při tvorbě zákonů. Buď ho připraví odborníci a poslanci při pozměňování z něj udělají paskvil a nebo ho poslanci sami vypracují (rozuměj vypracuje to za něj nějaká lobistická skupina a dá ho poslanci do ruky). Ať tak nebo tak je z toho zmetek, který se následně opravuje dodatky, které tomu ještě "pomohou".
Jen na okraj odposlechnutý rozhovor v rádiu když padla Nečasova vláda. Redaktorka tam mluvila s nějakým pánem, který měl tři tituly před jménem a dva za jménem. Ptala se ho na současnou politickou situaci. On jí odpověděl v tom smyslu, že je to dobrá situace. Ona: To snad nemyslíte vážně, vždyť padla vláda a parlament. On: Paní redaktorko já nyní v klidu usínám a v klidu vstávám. Před tím jsem s hrůzou usínal a vstával co za zmetek v noci parlament schválí. V našem státě kdyby se neschválil, žádný nový zákon deset let tak se nic nestane. Ona: To snad nemyslíte vážně. On: Myslím, ty špatné většina nedodržuje a ty dobré většina lidí dodržuje.
Na dokreslení. Všichni poslanci chodili minimálně 8 let do školy a proto školské problematice rozumí, každý byl minimálně jednou v nemocnici a proto zdravotnictví rozumí, skoro každý má řidičák a proto dopravní problematice rozumí a tak je to i s ostatní problematikou. Vem jen zákon o dani z příjmu, který byl od roku 1993 změněn asi 150 x. Představ si, že by se tak často měnila pravidla ve fotbale (průměrně 6x za rok).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny