Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaká se platí daň z převodu nemovitosti, koupené z veřejné soutěže od armády

Chtěl bych vědět, jaká daň z převodu nemovitostí se platí v případě, že koupím nemovitost ve veřejné soutěži od armády ČR. Na jednom FÚ mi řekli, že při takové koupi od státu( armáda by podle mě měl být stát) je daň z převodu prominuta a je 0 procent. V jiném FÚ chtěli za každou cenu vědět, kdo a pro koho nemovitost kupuje, ale jinak neodpověděli nic. Je to dotaz a nevím, co jim je potom. Na dalším úřadě mi sdělili, že se platí normální 4%. A na dalším mi sdělili, že od toho máme daňové poradce, takže asi nevěděli nic, jako vždy. Tak, co si mám vybrat, když máme zbytečně moc úředníků a neschopných ještě víc. 3-[

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máte to divné zákony v Čechách. Platiť daň, keď kúpiš niečo. Zároveň platí aj daň ten, čo predá. Ted… nový
yYy 10.09.2019 18:20
yYy
U nás daň z převodu nemovitosti (u fyzických osob) platí kupující. Nepočítám v tom, že ta nemovitost… nový
Prasak 10.09.2019 20:03
Prasak
U nás to změnili. Daň platí kupující a prodávající neplatí nic.Jsou vyčůraní, prodejce prodá a pokud… poslední
Usáma 11.09.2019 07:17
Usáma

Máte to divné zákony v Čechách.
Platiť daň, keď kúpiš niečo. Zároveň platí aj daň ten, čo predá. Teda dvojité zdanenie. U nás platí daň z predaja predajca! A aj to za určitých podmienok. Kupec pri predaji neplatí ŽIADNU daň. Ako majiteľ potom platí miestne dane z nehnuteľnosti.

U nás daň z převodu nemovitosti (u fyzických osob) platí kupující.
Nepočítám v tom, že ta nemovitost byla často postavena z materiálu, který byl zatížen daní, pracovníci taky odváděli daně, takže to zdanění jedné nemovitosti je násobné, to ano, ale to je tady snad u všeho.

U nás to změnili. Daň platí kupující a prodávající neplatí nic.Jsou vyčůraní, prodejce prodá a pokud nezaplatí daň, nemají mu co vzít, je prodáno. Kupující když nezaplatí, skočí mu na koupenou nemovitost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru