Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymahanie UHRADENEJ faktury

Dobry den,

chcem Vas poprosit o radu pri rieseni mojho problemu. Dal som si opravit telefon do servisu. Opraveny mi ho poslali spat kurierom, pricom uhrada faktury bola formou dobierky. Po pol roku sa mi firma ozvala, ze neeviduju uhradu faktury a pozaduju ju zaplatit, inak to budu riesit pravnou cestou. Ja zial doklad o uhrade od kuriera uz nemam. Musim fakturu uhradit znova? Nerad by som sa dostal do nejakeho sudneho sporu. Zaujimave na tom este je, ze na povodnej fakture je uvedene forma uhrady Dobierka, na "novej" fakture je uz prevodny prikaz, pricom idu o tu istu fakturu.

Dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pisem do poradne, kategoria Pravo, ale zatial nikto kto ovlada pravo mi na moju otazku neodpovedal.…
Jezek227 12.09.2019 22:43
Jezek227
Servis ma doklad o odoslani tovaru kurierom, ma servis doklad o prevzati? Kurierska firma stale vyda…
fallon 13.09.2019 08:58
fallon
Ved to pisal vyssie, ze prepravka trvdi, ze to nebola dobierka.
fleg 14.09.2019 08:04
fleg
A poslali mu vyfocený papír/obraz ze skenru, co tam vůbec podepisoval? Jednou jsem psal do DPD ohled…
davidrome 14.09.2019 08:15
davidrome
Ako som napisal vyssie takto podany pribeh je velmi divny, pretoze ak by sa stal akokolvek tak jeho… poslední
fleg 15.09.2019 10:03
fleg

Pisem do poradne, kategoria Pravo, ale zatial nikto kto ovlada pravo mi na moju otazku neodpovedal. Som alebo nie som povinny im to uhradit? Je faktura s platbou na dobierku dostatocny dokaz? Nechce sa mi behat po slovenskych sudoch kvoli 130 euram. Ak som pochybil, ze som si neodlozil doklad a oni maju pravo sumu vymahat, poslem im to, nech sa s tym aj zadrhnu.

Servis ma doklad o odoslani tovaru kurierom, ma servis doklad o prevzati? Kurierska firma stale vydava tovar na podpis, archivuju to, staci si predsa vypytat od kurierskej firmy doklad o prevzati tovaru na ktorom je jasne uvedene ci to bola alebo nebola dobierka.

Ako som napisal vyssie takto podany pribeh je velmi divny, pretoze ak by sa stal akokolvek tak jeho priebeh nie je standardny,
Ak by to dobierka nebola....servis nikdy nedava na fakturu, dokonca aj servisy, s ktorymi spolupracujem ja dlhodobo a riesim s nimi pozarucne reklamacie tak platim dopredu, nikdy nie na fakturu. A preco vymahanie az po pol roku? Typicky sa firma ozve par dni po uplynuti splatnosti a neskor to viackrat pripomenie.
Ak by to dobierka bola, preco firma aj kurier tvrdi, ze to dobierka nebola? A firma opat az po pol roku?
Proste klasicky neriesitelny rebus na prvy pohlad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru