Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak "neprůstřelně" prodat ojeté auto?

No právě, budeme se kvůli tomu soudit? Nemám zájem. A já to chci prodat tak, aby žádnou později zjištěnou vadu nemohl reklamovat, když dostane auto (kterým normálně jezdím, bez problémů) skoro zadarmo.

Trochu dávám naději do § 1916 NOZ (citace z výše uvedeného odkazu):

Dle § 1916 lze písemně ujednat vzdání se práv kupujícím z odpovědnosti za vady. To lze pro nebazaristy jen doporučit, zejména pro stará auta (7let +)s nízkou cenou. Vyloučit však nelze odpovědnost za zatajenou vadu a dle mého názoru ani za deklarovanou vlastnost. Vlastnost může být deklarována slovně (smlouva, inzerát – ponechte si jej jako důkaz) např. nebouranost či fakticky – stav tachometru ( jenž se později ukáže jako stočený, byť jinou osobou než prodávajícím). Naopak nebazarista může vyloučit odpovědnost za vadu jen určitých částí vozu či za vadu, u níž byl popsán projev (viz oddíl dále), ale není známa příčina. Musí tak však učinit výslovně v textu smlouvy tzn. že kupující se výslovně vzdá odpovědnosti za vady na konkrétní část vozu či v souvislosti s popsaným projevem vady

Pokud není šance, abych se riziku, že to někdo bude reklamovat a já platit, 100% vyhnul, prostě auto raději nechám sešrotovat nebo sepíšeme darovací smlouvu (cena nula) a tam podle mě žádná záruka nepřichází v úvahu. Občan daruje občanovi 25 let staré auto v mizerném stavu, no a co.. A že on třeba něco daruje mně, hlásit nikde nebudeme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny