Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (Ne)platné manželství

Dobrý den, mám na Vás menší dotaz. Není to nic urgentního a k tomu je to hloupá otázka takže se předem omlouvám za Váš ztracený čas. Ve škole se učím právo a paní učitelka mi tento dotaz nebyla schopná zodpovědět. Chci se tedy zeptat tady. Uvedu to jako příklad.

A si vezme za svou manželku B, která za rok zmizí a za pět let jí prohlásí za mrtvou, ale po uplynutí nějaké doby, kdy je "B" mrtvá se vrátí. Je jejich sňatek stále platný?

Předmět Autor Datum
Není. nový
Wikan 11.10.2019 17:22
Wikan
Vybavuje se mi, že to byla zápletka v nějakém americkém filmu, snad veselohře, že manželka byla na l… nový
Yarda 11.10.2019 19:42
Yarda
Vyhledej si ve Wikipedii "Prohlášení za mrtvého" tam je popsáno i jak je to s manželstvím. nový
nerady 11.10.2019 21:45
nerady
takže se předem omlouvám za Váš ztracený čas. Pokud má někdo pocit, že tady na poradně ztrácí čas,… poslední
Prasak 12.10.2019 10:21
Prasak

Vybavuje se mi, že to byla zápletka v nějakém americkém filmu, snad veselohře, že manželka byla na lodi co ztroskotala, několik let byla nezvěstná, její manžel ji dal prohlásit za mrtvou a hned se oženil, ale v den co se to stalo, jeho manželku našli na nějakém opuštěném ostrově. Ale už je to dávno co jsem ten film viděl, nepamatuji si, jak se jmenoval, ani jak to dopadlo.

takže se předem omlouvám za Váš ztracený čas.

Pokud má někdo pocit, že tady na poradně ztrácí čas, tak sem nemá vůbec chodit a může svůj čas využít jak je libo. Tady radíme všichni dobrovolně a se stejnou vůlí věnujeme čas zadarmo ostatním. Takže klidně se ptej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru