Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prostuduj si podmínky splácení,třeba stačí jen zbytek doplatit najednou na jejich účet a pak se zept…
Karel04 09.11.2019 14:01
Karel04
Tak ale ja nechcem riesit splacanie ale ci mi hrozi riziko jedna sa o notebook. Este sa chcem spytat…
Adamss 09.11.2019 18:35
Adamss
Od bazaru kupuješ za stanovenou cenu.Nějaké splátky původního majitele Tě nemusí zajímat,ani o nich… nový
Karel04 10.11.2019 11:09
Karel04
Jestli mají nějaký vlastní Obchodní podmínky, musí s nimi bazar zákazníka seznámit. Jinak se jede po… nový
Prasak 10.11.2019 14:11
Prasak
Daň odvede bazar, to opravdu nemusí člověka trápit. Riziko je jako u každé jiné second hand věci, pr… poslední
ml1 11.11.2019 15:30
ml1

Prostuduj si podmínky splácení,třeba stačí jen zbytek doplatit najednou na jejich účet a pak se zeptat,jestli je vše v pořádku splaceno a nic se nedluží.Kdo to pošle je zajímat nebude,jen je třeba zadat správný variabilní symbol,většinou číslo smlouvy.

Od bazaru kupuješ za stanovenou cenu.Nějaké splátky původního majitele Tě nemusí zajímat,ani o nich nemusíš vědět.Prostuduj si ale Obchodní podmínky toho bazaru,aby tam neměli nějakou kličku,i když asi právně neplatnou.Tj.jestli kupuješ přímo od bazaru nebo ten je jen jako prostředník za procenta a budeš to platit majiteli.

Daň odvede bazar, to opravdu nemusí člověka trápit. Riziko je jako u každé jiné second hand věci, prostě nemusí to fungovat a reklamace bazary neřeší, i když by měly. Při dnešních cenách výpočetní techniky v bazarech oproti obchodům si nákup v bazaru řádně rozmyslím (z obchodu je to nové s nějakou zárukou, soudobé (ne zastaralé) a cena srovnatelná).
Je otázkou, komu vůbec ten notebook patří, protože bývá vždy na fakturách takových obchodů formulka, že zboží je do úplného zaplacení majetkem obchodu. Teda jestli patří obchodu, poskytovateli půjčky (předpokládám, že ani na slovensku nemají počítačové obchody bankovní licenci a na půjčky mají nějakého partnera), původnímu držiteli nebo bazaru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru